Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У міській дитячій лікарні №5 будуть створені умови для комфортної роботи персоналу та перебування пацієнтів

18 жовтня 2013 - 11:37

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук відвідав Запорізьку міську дитячу лікарню №5, де наразі триває капітальний ремонт закладу. Роботи фінансуються за рахунок «зелених» інвестицій, отриманих згідно з Кіотським протоколом.

Загальна вартість проекту складає 24 млн. грн. Роботи розпочалися у травні поточного року. Капітальний ремонт закладу передбачає заміну та утеплення даху, теплоізоляцію фасаду, встановлення нових вікон відповідно до заходів теплової санації будівлі.

- Це один з наймасштабніих інвестиційних об’єктів у області. Вже проведено велику роботу - замінено більше 1100 вікон, залишилось їх установити тільки в технічних приміщеннях. Наразі підрядники працюють на даху та роблять відкоси на вікнах. З урахуванням погодних умов нині першочерговим завданням є консервація об’єкта на зиму, - зазначив, спілкуючись з представником підрядної організації, Петро Гончарук.

Як повідомив представник підрядника ТОВ «Інтертехенерго» Павло Стрелець, готовність фасаду будинку складає понад 50%, зараз будівельники перекривають дах. Крім того, вирішується питання, де зберігати завезені та наразі не використані будівельні матеріали, які знадобляться, тільки коли стабілізується погода.

Петро Гончарук відвідав діагностичне інфекційне відділення, де перевірив роботи з облаштування відкосів, а також поспілкувався з колективом відділення.

- Важливо не порушити технологічний процес. Якщо погодні умови не дозволяють проводити роботи на фасаді,  необхідно все згорнути на зиму. Однак це не означає, що в один день будівельники просто не вийдуть на роботу. Будуть проведені всі необхідні заходи для того, щоб і персоналу, і пацієнтам було комфортно в приміщеннях лікарні, - зазначив Петро Гончарук.

За даними фахівців, використання енергозберігаючих технологій у ремонтних роботах  дозволить закладу зменшити споживання енергоресурсів  на 40%.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни