Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «ЗФЗ виробляє 5,7% феросплавів світу й впливає на формування економіки не лише області, а й всієї України»

11 жовтня 2013 - 10:57

У палаці культури ім. Кірова відбулися урочистості з нагоди 80-річчя ПАТ «Запорізький завод феросплавів». У заході взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук, який привітав працівників підприємства від імені голови ОДА Олександра Пеклушенка.

- Переконаний, ще цей день увійде в історію, адже 80 років - це дуже серйозний ювілей для підприємства. За ці роки завод був побудований, пережив війну, післявоєнну кризу, відновив роботу. У 2003 році на підприємстві було встановлено рекорд - випущено 20 млн. тонн феросплавів, і ми сподіваємося на виробництво 30-ти мільйонів тонн, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець підкреслив, що 5,7% світового виробництва феросплавів дає саме «ЗФЗ», тож підприємство має велике значення не тільки для економіки області, а й усієї України.

Головне на заводі - це люди, які щодня трудяться й доводять, що продукція може конкурувати на світовому ринку. Тут працюють 24 сімейні династії, найчисленніша - родина Зубових, яка в цілому пропрацювала на «ЗФЗ» понад 500 років, і зараз 18 членів цієї сім’ї трудяться на заводі. Завдяки роботі наших ветеранів ми можемо відзначати це свято, вони передавали свій досвід молоді, яка зараз сміливо дивиться в майбутнє. На підприємстві почесним званням «Ветеран праці» нагороджено 529 феросплавників.

 Петро Гончарук нагадав, що за підтримки Президента України Віктора Януковича та Уряду країни вдалося укласти меморандум з КМУ, який дозволив у березні поточного року запустити печі. Посадовець запевнив, що немає жодних сумнівів у пролонгуванні цього меморандуму в наступному році. Наразі на заводі працюють 25 із 31 печі, а з часом буде запущено й решта шість печей.

- Наразі на заводі працюють близько трьох тисяч запоріжців, середня зарплата на «ЗФЗ» - вище середньообласної, і, переконаний, вона ще зростатиме. Підприємство сплачує податки до обласного та державного бюджету, живе та розвивається, вкладає кошти в технічне переозброєння. Словом, завод витримав складний час і з упевненістю дивиться в майбутнє, – зазначив Петро Гончарук.

Посадовець нагородив голову правління ПАТ «Запорізький завод феросплавів» Павла Кравченка медаллю «За розвиток Запорізького краю», заступнику технічного директора з виробництва Сергію Бєлікову вручив цінний подарунок від голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, а кращі працівники заводу отримали грамоти ОДА.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу