Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Персональна виставка члена Національної спілки художників України Олексія Якушенка

4 жовтня 2013 - 14:27

3 жовтня 2013 року в обласному художньому музеї до Дня міста та з нагоди 75-річчя від дня народження відкрилась персональна виставка члена Національної спілки художників України Олексія Якушенка з фондів музею.

За професією О.М. Якушенко – дизайнер, 15 років очолював бюро художнього конструювання на ВАТ “Запоріжсталь”. Митець створив своєрідний літопис індустріального Запоріжжя, правдиво й точно фіксуючи в своїх творах пейзажі “Запоріжсталі”, Дніпрогесу, будівництва Дніпрогесу-2, шлюзів, Запорізької атомної станції (“Домна” (1974), “Запоріжсталь. Оборотний цикл” (1981), “Запоріжсталь. Агломераційний цех” (1976), “Запоріжсталь. Вечірня плавка” (1987), “Запоріжсталь. Зливки йдуть” (1977). Уміння бачити красу в речах звичайних, у всьому, що нас оточує – професійна родзинка Олексія Михайловича.

У 1983 році Якушенко працює в Седнівському республіканському  Будинку творчості. Його пейзажі цього циклу приваблюють особливо ліричними інтонаціями і різноманітним діапазоном настроїв (“Біля берега” (1983), “Весняний Снов. Туман” (1983), “Кам'яниця” (1983).

Перекликаються з седнівськими  й пейзажі запорізькі (“Хортиця. Весна” (1973), “Дощик. Піонертабір “Чайка” (1979), “Етюд. Вечір на Дніпрі” (1972),  “Осінь на Дніпрі” (1987), “Театр ім. Щорса” (1982).  Художник закоханий у рідний край і оспівує його. Роботи виконані переважно  з натури і доносять реалії нашого життя.  

Відкриваючи виставку, заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Катерина Малакова зазначила: «Олексій Михайлович – майстер акварелі. Не кожному дається ця водночас і ніжна, й тремтлива, й така прозора образотворча техніка. Але потрібно мати й таку душу, яка співзвучна цим простим і яскравим барвам — барвам життя».

Роботи Олексія Якушенка знаходяться в музеях і приватних колекціях багатьох міст України, Польщі, Сербії, Німеччині, США, Японії, Швеції, Фінляндії. Вони навчають бачити навколишній світ у всьому багатстві його краси і розмаїття.

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі