Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про відкриття персональної виставки Г.О. Соколенка

26 квітня 2013 - 15:56

Про відкриття персональної виставки Г.О. Соколенка

23.04.2013 у Запорізькому обласному художньому музеї відкрилась персональна виставка Г.О.Соколенка, яка присвячена 85-річчю від дня народження.

У заході взяли участь голова обласної ради Матвієнко П.Д., заступник директора Департаменту культури, туризму. національностей та релігій облдержадміністрації Малакова К.Ф., запорізькі художники, музейні працівники, громадськість.

Голова обласної ради Матвієнко П.Д. нагородив ювіляра орденом „За заслуги перед Запорізьким краєм” ІІІ ступеню, за дорученням голови обласної державної адміністрації О.М. Пеклушенка – Почесною грамотою облдержадміністрації та зазначив: „Саме завдяки Григорію Олександровичу і його однодумцям, їх наполегливості було створено обласний художній музей. Фактично з нуля розпочато комплектування фондів і тепер запоріжці мають можливість знайомитись з мистецтвом не тільки українських художників, а й зарубіжжя”.

Заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Катерина Малакова вітаючи ювіляра підкреслила: „Григорій Олександрович — патріот нашої Батьківщини. Він належить до тих особистостей, які є носіями мистецької пам'яті, національної традиції. Завдяки таким митцям у сучасному художньому середовищі здійснюється зв'язок поколінь”.

На персональній виставці представлено біля 150 робіт художника - пейзажі, портрети, натюрморти тощо, які відображають усі етапи його творчості.

Запорізький обласний художній музей працює з 10.00 до 17.00 без перерви, вихідні – неділя, понеділок.

 

          Для довідки: 

Григорій Олександрович Соколенко народився 17 квітня 1928 року. У 1949 році закінчив Дніпропетровське художнє училище, а у 1955 році - Латвійську Академію мистецтв.

З 1955 року працював художником в Запорізькому обласному товаристві художників. В 1957 році обирався головою Товариства художників. З 1968 року - член Національної Спілки художників України, делегат трьох її з'їздів.

З 1971 по 1974 роки був першим директор Запорізького обласного художнього музею. Він активно займався комплектуванням фондів. Унікальна українська ікона ХVIII ст. ”Одигітрія”, твори А.Г.Петрицького, О.П.Павленко, петриківські розписи  - стали першими музейними предметами, які склали основу майбутньої музейної колекції та визначили основні напрямки її розвитку.

На протязі сорока років не переривається тісний творчий зв'язок Григорія Олександровича з музеєм. Він приймає активну участь у його житті. У фондах Запорізького Постійний учасник обласних, республіканських та всесоюзних виставок. Перша персональна виставка в Запорізькому обласному художньому музеї відбулася у 1998 році.

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова

«Цифрова трансформація соціальної сфери – це зручність, комфорт та безпека людей», – заступник Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко

Вісім адміністративних послуг в одному вікні: Ірина Верещук ознайомилася з роботою проєкту «Я - ветеран» у Запоріжжі

СБУ викрила агентурну мережу, учасники якої створювали клони урядових чат-ботів для виявлення проукраїнських активістів на Запоріжжі