Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від жителів регіону чекають сумлінних розрахунків за житлово-комунальні послуги

16 листопада 2012 - 10:52

Від жителів  регіону  чекають сумлінних розрахунків за житлово-комунальні послуги

В обласній державній адміністрації відбулася нарада щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги та розрахунків бюджетних установ з підприємствами теплоенергетики за централізоване теплопостачання. Захід відбувся під головуванням начальника управління ЖКГ ОДА Максима Шахова.

За словами посадовця рівень розрахунків населення області за всі види житлово-комунальних послуг станом на 01.09.2012 склав 104,5 %. Разом з тим, борг населення, накопичений у попередні сезони перед підприємствами теплокомуненерго, сягає 604 млн. грн.

Однак найбільшу стурбованість  викликає стан розрахунків населення за послуги водопостачання. Станом на 01.09.2012 їх рівень не перевищував 96 %, борг перед водопостачальними підприємствами області складає 125 млн. грн.  Найгірше розраховуються жителі Вільнянського (91,9 %), Запорізького (92,1 %),  Пологівського (94,8 %), Василівського  (95,3 %) районів та м. Мелітополь (94,6 %). Тож керівники цих територій мають взяти це питання на особистий контроль та активізувати роботу з несумлінними споживачами.

Аналогічна ситуація спостерігається і з розрахунками за послуги з утримання будинків. На початок осені рівень розрахунків складав 95,3 %, борг перед підприємствами області - 105 млн. грн.

Щодо розрахунків підприємств теплоенергетики, які фінансуються за рахунок державного бюджету, їх заборгованість за спожиті енергоносії становить понад 302 млн. грн.

Крім того заборгованість організацій та установ, які фінансуються за  рахунок місцевих бюджетів, перед газопостачальними компаніями ПАТ «Запоріжгаз» і ВАТ «Мелітопольгаз» становить понад 2 млн. грн.

Заборгованість установ  та організацій, які фінансуються з державного бюджету, становить 889,2 тис. грн. Найбільше заборгували організації та установи, підпорядковані Міністерству оборони України та Міністерству освіти і науки України.

- Погашення дебіторської заборгованості за послуги теплопостачання та стовідсоткові поточні розрахунки дозволять стабілізувати фінансову ситуацію підприємств теплоенергетики нашого регіону. Тому на місцях необхідно посилити роботу з боржниками, у разі необхідності звертатися за допомогою до керівництва області,- звернувся до учасників наради М. Шахов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також