Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Ми маємо об’єднати наші зусилля, щоб заразити всіх упевненістю, що Запорізький край – найкращий в Україні»

15 листопада 2012 - 13:11

Напередодні професійного свята працівників радіо, телебачення та зв’язку голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з представниками запорізьких телевізійних та радіо компаній.

Очільник області привітав усіх працівників радіо та телеефіру з прийдешнім святом та окреслив основні напрямки співпраці обласної влади та масмедіа.

- У нас є спільні цілі, але різні інструменти для їх досягнення. Ви – це  очі, вуха, розум та совість суспільства,  жителів області. Ви відображаєте їх реальне життя та проблеми. Завдання влади – знаходити своє місце у вирішенні цих проблем, оперативно реагувати на критику. Але нас усіх об’єднує головне – гордість за наш Запорізький край. Ми маємо разом зняти  небезпечний синдром депресивності, який, як іржа,  «заповзає» на нашу територію. Ми з вами щасливі люди, бо  живемо на прекрасній землі, з унікальною історією та традиціями. Ми маємо об’єднати наші зусилля, щоб заразити всіх упевненістю, що Запорізький край – найкращий в Україні. Цього ми можемо досягти лише наполегливою працею, об’єктивною критикою та об’єктивною інформацією про те, що відбувається в Запорізькій області, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Кращих запорізьких телевізійників та працівників радіо відзначили грамотами та подяками від облдержадміністрації. Цінні дарунки від голови облдержадміністрації отримали керівники запорізьких телекомпаній. Олександр Пеклушенко також вручив нагороди відомим дикторам, які уособлюють славний період становлення запорізького телебачення та радіо. Медаль «За розвиток Запорізького краю» отримала Наталія Кретова, яка працювала диктором Запорізької обласної державної телерадіокомпанії. «Золотою медаллю української журналістики» відзначено  легендарного  диктора обласного радіо ЗОДТРК Василя Яковича Федину.

- Запорізьке радіо – то моя доля,  моє життя. Я завжди працював на благо Запорізького краю та України. І я прошу вас, дорогі друзі, берегти нашу рідну, святу Україну, її славетну історію, її прекрасні пісні  та її солов’їну мову, - з такими словами до присутніх звернувся Василь Федина.

Під час зустрічі обговорювалися і проблемні питання, з якими стикаються працівники радіо та телебачення. Серед них – відсутність ліцензій на цифрове мовлення у телекомпаній «МТМ» та «Алекс», проблеми проводового радіо, яке є важливим джерелом інформації у віддалених селах області.

Олександр Пеклушенко виказав розуміння цих проблем та пообіцяв підтримку обласної влади у їх розв’язанні.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також