Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Національно-культурні товариства розширюють зв’язки Запоріжжя

18 квітня 2012 - 14:31

Національно-культурні товариства розширюють зв’язки Запоріжжя

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов зустрівся з керівниками національно-культурних товариств області. Першочергово учасники зустрічі обговорили результати дружньої поїздки запоріжців до Чеченської Республіки Російської Федерації.

Нагадаємо, на запрошення спікера законодавчих зборів Чеченської Республіки Дукуваха Абдурахманова запорізька делегація керівників національно-культурних товариств на чолі з начальником відділу у справах національностей та релігій облдержадміністрації Іриною Панькіною відвідала столицю Чеченської Республіки місто Грозний.

- На  Запоріжжі проживає майже вся палітра національностей, тут накопичено багатий досвід традицій та культури, завдяки чому наш регіон стає центром духовності та злагоди. Саме через збереження традицій та культури наші діти отримують гарне виховання. Я дуже пишаюсь тим, що я українець, але в мені тече ще й болгарська та білоруська кров. Тож для мене особисто,  для обласної влади в цілому, дуже важливий розвиток культури та традицій національних меншин, які проживають у Запорізькому краї, - зазначив Андрій Гамов.

Ірина Панькіна зазначила, що відвідини мали не офіційний, а дружній характер, але обласна влада зробила зі свого боку все, щоб Запорізька область була представлена на гідному рівні.

- Обласна влада надала нам всю необхідну допомогу, організувала представникам влади Чеченської республіки вітання та сувеніри, підготувала нас до поїздки. За це окрема велика подяка голові облдержадміністрації Олександру Пеклушенку, - зазначила Ірина Панькіна.

За словами керівника громадської організації «Обласний культурно-діловий центр «Вайнах» Дуная Куразова, який брав безпосередню участь в організації поїздки, висловив переконання, що Запорізька область має активніше співпрацювати з Чеченською Республікою у напрямках культури та спорту, і переговори з цього приводу вже ведуться на високому рівні.

Керівники національно-культурних товариств області також висловили свої пропозиції щодо налагодження співпраці з іншими країнами. Наприклад, керівник спілки вірмен Запорізької області Михайло Павлов запропонував налагодити зв'язок з областю-побратимом  з Вірменії.

Керівник Запорізького міського грузинського товариства «Шота Руставелі» Мамука Качлішвілі звернувся з проханням до Андрія Гамова переглянути можливість збільшення фінансування фестивалю «Співдружність», який об’єднує кавказькі культури. Станом на сьогодні в обласному бюджеті передбачено 12 тис.грн. на підтримку цього фестивалю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області