Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада закликає водіїв автотранспорту бути особливо уважними при перетині залізничних переїздів

21 березня 2012 - 10:58

Влада закликає водіїв автотранспорту бути особливо уважними при перетині залізничних переїздів

Протягом перших двох місяців поточного року підрозділами ДАІ Запорізької області виявлено 26 порушень правил проїзду через залізничні переїзди водіями транспортних засобів. Чотири з них – це проїзд на заборонений сигнал світлофора або жест регулювальника/чергового по переїзду, при закритому шлагбаумі, або коли до переїзду наближався поїзд.

Про це повідомив начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський.

- Державтоінспекція постійно вживає заходи щодо профілактики правопорушень водіями транспортних засобів. Тим не менше, минулого року було зафіксовано дві дорожньо-транспортні пригоди на залізничних переїздах, в яких одна особа загинула. Облдержадміністрація звертається до всіх власників та водіїв автотранспорту та просить дотримуватися Правил дорожнього руху, бо їх порушення може призвести до непередбачених, трагічних наслідків. Окремо варто звернутися до водіїв автобусів та мікроавтобусів. Ними протягом минулого року вчинено 41 порушення, за перші два місяці поточного року – два порушення, - зазначив Євген Семечаєвський.

Показовим є минулий рік, коли підрозділами ДАІ Запорізької області було виявлено 1011 випадків порушення правил перетину залізничних переїздів, з них 106 – проїзди на заборонений сигнал світлофора або жест регулювальника чи чергового по переїзду, при закритому шлагбаумі, або коли до переїзду наближався поїзд.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також