Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця року заборгованість із заробітної плати має бути менше 18 млн. грн.

19 серпня 2011 - 09:56

До кінця року загальна заборгованість підприємств Запорізької області перед працівниками має бути скорочена щонайменше до 18 млн. грн. Таке завдання керівництво  обласної виконавчої влади поставило під час міжвідомчої наради, яка пройшла за участю представників підприємств-боржників, прокуратури та інших контролюючих органів. Зокрема, заступник голови ОДА Микола Ярмощук зазначив, що темпи погашення заборгованості на підприємствах області нижчі, ніж у деяких регіонах.

- Приміром, у Дніпропетровську заборгованість із заробітної плати скоротилася на 26%, у Полтавській області – на 20 %. Ці показники поки що більші від тих, які маємо в Запорізькому регіоні – 14%, - повідомив  Микола Ярмощук. - Отже, позитивний приклад ефективної роботи виконавчої влади та контролюючих органів є, треба тільки не зволікати з виконанням поставлених задач і робити все належне для сплати боргів перед працівниками на підприємствах області. Станом на 1 серпня  лише у Бердянському, Гуляйпільському та Пологівському районах повністю погасили заборгованість із заробітної плати. На інших територіях  ще є над чим працювати.

Посадовець також наголосив, що найбільша сума заборгованості накопичилася на підприємствах державної форми власності. У півтора раза з початку року зросла заборгованість на комунальних підприємствах. Загальна ж сума боргу в Запорізькій області станом на 12 серпня поточного року становить 44,9 млн. грн. Найбільшими боржниками залишаються підприємства «Кремнійполімер» та «Радіоприлад», які станом на 12 серпня мали заборгованість 8,5 та 13,2 млн. грн.. відповідно.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни