Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Володимир Березовський зустрівся з головою Державного комітету України у справах національностей і міграції Геннадієм Москалем

19 серпня 2004 - 14:00

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Володимир Березовський зустрівся з головою Державного комітету України у справах національностей і міграції Геннадієм Москалем. Він прибув до нашої області з нагоди відзначення 15-річчя Асоціації національно-культурних товариств Запорізької області.

Володимир Березовський розповів гостю про стан справ у міжнаціональних відносинах на території регіону, охарактеризувавши його як стабільний. Відсутність гострих конфліктів, протистоянь – це доказ виваженої державної політики і її реалізації облдержадміністрацією. Це забезпечується узгодженням дій влади з недержавними громадськими організаціями, національно-культурними товариствами. За безпосередньої підтримки облдержадміністрації вже тричі з великим успіхом проводився Всеукраїнський фестиваль „Ми – українські”, традиційним стало проведення конференції „Державна етнонаціональна політика: правовий та культурологічний аспекти в умовах Півдня України”, видаються книжки мовами національних меншин, проводяться фото та художні виставки тощо.

Геннадій Москаль охарактеризував міжнаціональну обстановку в Україні, де проживають представники 134 націй і народностей і які складають 22% населення країни. Відсутність конфліктів на міжнаціональному грунті за роки незалежності доводить про збалансованість політики у цьому питанні, яка відповідає європейським нормам. Зокрема, це приєднання України до Хартії захисту мов національних меншин, згідно якої 13 мов знаходяться під захистом держави. У цьому контексті голова Держкомітету вважає питання статусу російської мови, яке особливо загострилося під час передвиборчої кампанії, штучно заполітизованим.

За конструктивну співпрацю з регіоном у питанні з міжнаціональних відносин Володимир Березовський вручив Геннадію Москалю медаль „За розвиток Запорізького краю”. На завершення високий гість дав прес-конференцію  для запорізьких журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки