Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

25 вересня 2024 - 15:50

Стан поранених, ліквідація наслідків обстрілів, робота укриттів та протидія ворожим атакам. Ці теми – в центрі уваги обласної влади. На питання журналістів, стурбованих кількаденними ворожими ударами по Запоріжжю,  відповів голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

24 вересня ворог наніс 4 удари по Запоріжжю. В результаті атаки один будинок зруйновано та кілька десятків пошкоджено. З-під завалів зруйнованого дому деблоковано 3 людини. В цілому виконано велику роботу задля порятунку людей. Очільник області подякував за це рятувальникам та співробітникам Нацполіції. Наразі тривають роботи з ліквідації наслідків прильотів.

– Комунальники закривають вибиті вікна ОСБ-плитами та ремонтують покрівлі. Ми звернулися до підприємств з проханням сформувати додаткові бригади, щоб оперативно ліквідовувати наслідки прильотів. Протягом декількох діб робота з тимчасового закриття вікон буде завершена. За кілька днів комунальники почнуть лагодити покрівлі, – розповів голова ЗОДА Іван Федоров.

Російські удари по Запоріжжю тривають вже третю добу поспіль. Збивати їх у повітрі немає змоги. 

– Відомо, що дальність польоту КАБів  70-80 км. Вони мають велику руйнівну силу. Ворог виробляє КАБи у великій кількості. Вони можуть вибухати у повітрі. На підльоті чіпляються за дерева, лінії електропередачі і саме від цього вибухають, – повідомив очільник регіону.

Наразі ведеться пошук способів захисту міста від ворожих атак. Для цього скликано засідання Ради оборони області. За словами Івана Федорова, опрацьовується питання щодо надання допомоги військовим, необхідної для захисту Запоріжжя від атак рф. 

– Запорізька ОДА підтримує тісні зв'язки з військовими і волонтерами. Завдяки всім громадам Запорізької області створено оборонний фонд для допомоги ЗСУ. У нас є команда, яка відпрацьовує з військовими їхні потреби. Можливо ви бачили, як ворог хизувався, що завдяки дронам-розвідникам поцілив по одному із підприємств у Запоріжжі. Літальні апарати не повинні залітати глибше, ніж за 10 км від лінії фронту. На сьогодні вглиб території області залітає близько 20 % ворожих дронів. Наше завдання – повністю звільнити запорізьке небо від розвідувальних безпілотників ворога, – підкреслив голова Запорізької ОДА Іван Федоров. 

Очільник області також пообіцяв вжити заходів для того, щоб всі укриття в місті працювали під час повітряної тривоги.

– Із сьогоднішнього дня обласна та міська влада спільно з ДСНС та Національною поліціією інспектуватимуть укриття. Фіксуватимуть сховища, закриті під час тривоги. Як правило, ключі знаходяться у старшого по будинку. Всі укриття мають бути відкритті. Ті люди, які не відчиняють їх, мають нести відповідальність, – підсумував Іван Федоров.


Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки

Третя доба авіаударів рф по прифронтовому Запоріжжю: будинки зруйновані, містяни – у шоковому стані