Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представників районів вчили залучати інвестиції на конкретних прикладах

21 грудня 2010 - 09:00

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук (стажист) взяв участь у навчальному семінарі «Технологія залучення інвестицій через розробку та впровадження інфраструктурних проектів у відповідності до міжнародних стандартів», який відбувся у Запорізькій торгово-промисловій палаті за ініціативи обласної державної адміністрації.

Відповідно до політики регіональної влади, спрямованої на залучення інвестицій на території,  навчальний семінар організували для працівників районних державних адміністрацій.

Наявність індустріальних парків створює конкурентну перевагу у боротьбі за кошти інвесторів. Наслідок цієї роботи – надходження прямих іноземних інвестицій, створення нових високотехнологічних робочих місць, підвищення середнього рівня заробітної плати, збільшення податкових надходжень від доходів фізичних осіб.

Учасники семінару розглянули загальні стандарти для промислової зони, з’ясували критерії аналізу земельних ділянок інвестором, обговорили вимоги до транспортної інфраструктури та визначили перші кроки при створенні промислової нерухомості на прикладах індустріального парку у  Рівненській області.

У рамках навчального семінару відбулася презентація та обговорення робочого проекту «Регіональний індустріальний парк «Інвест-Мелітополь», який представив заступник Мелітопольського міського голови Валерій Говорков.

- Велика цікавість учасників семінару до цього проекту свідчить про актуальність теми. Разом з тим, зрозуміло, що до авторів проекту виникає багато запитань. Проте, звертаю вашу увагу на той факт, що у Мелітополі зробили найголовніше  і найскладніше – перший крок, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Представники районів озвучили свої пропозиції щодо можливості створення на територіях індустріальних парків та визначили орієнтовні перші кроки для їх реалізації.

Також на семінарі були представлені доповіді на такі теми: «Вітчизняний та іноземний досвід залучення інвестицій шляхом розробки та впровадження інфраструктурних проектів», «Пріоритетні напрямки залучення прямих іноземних інвестицій в економіку Запорізької області», «Роль Запорізького регіонального центру з інвестицій та розвитку в підготовці інвестиційних проектів та створенні промислових зон».

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі