Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області розвивають діалог влади та бізнесу

15 жовтня 2024 - 18:30

Про розширення діалогу влади та бізнесу розповів голова Запорізької ОДА Іван Федоров під час брифінгу. Основна мета такого діалогу – допомогти підприємцям подолати виклики воєнного часу.  

Платформу «Діалог влади та бізнесу» створено за дорученням Президента України Володимира Зеленського. Це майданчик для оперативного вирішення поточних проблемних питань підприємців у кожній області та територіальній громаді. В Запорізькій області зустрічі голови ЗОДА із місцевими підприємцями та промисловцями відбуваються регулярно.

– Всі ми розуміємо, наскільки складно сьогодні вести за собою колективи, забезпечувати їх роботою, захищати їх у надскладних ситуаціях. Також є і звичайні рутинні проблеми, які хвилюють наших підприємців. Наше завдання – допомогти їм у вирішенні цих проблем, – сказав голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Зокрема, на першій зустрічі очільника регіону з представниками бізнесу обговорили проблему блокування валютних платежів європейськими фінансовими установами.

– Спільно із Кабінетом міністрів України ми напрацювали документи, які зможуть допомогти нашим підприємцям без перешкод проводити валютні платежі. Сподіваюсь, цей механізм запрацює в найближчі 1,5-2 місяці. Але його реалізація здебільшого залежить від наших міжнародних партнерів. Останнє слово буде за ними. Потрібно, щоб всі установи фінансового моніторингу європейських країн та США спробували розроблений урядом простий механізм ідентифікації підприємств. Тоді валюта зможе заходити на рахунки підприємств, які зареєстровані на території Запорізької області, – повідомив Іван Федоров.

Блокування податкових накладних та земельні питання теж хвилюють підприємців. Очільник регіону запевнив, що обласна влада буде лобіювати інтереси бізнесу на всіх рівнях.

– Ми будемо проводити подібні зустрічі з представниками бізнесу на регулярній основі. У підприємців повинно бути якомога менше аргументів для того, щоб релокувати свої виробництва та колективи з території Запорізької області, – підсумував голова ЗОДА Іван Федоров.


Читайте також

Виробники із зони бойових дій зможуть отримати гранти від держави на пільгових умовах

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 388 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 965-го дня війни

Національний кешбек: мета та переваги державної програми

До уваги жителів міста!

В Дії відображатимуться три нові документи – актові записи про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені

«Ігри Ветеранів»: розпочато реєстрацію на участь у спортивних змаганнях

Понад 33 мільйони гривень державної субвенції буде виділено на нові домівки для дітей-сиріт у Запоріжжі

Тест з медіаграмотності: перевірка на стійкість до маніпуляцій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 366 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області