Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За мужність та самовідданість: у День захисників та захисниць України в Запоріжжі відзначили військовослужбовців

2 жовтня 2024 - 13:00

1 жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць. З цієї нагоди голова Запорізької ОДА Іван Федоров, командир ОТУ «Запоріжжя» Володимир Шворак та представники міської влади нагородили військовослужбовців почесними відзнаками за захист державного суверенітету. 

В цей день уже десятий рік поспіль українці вшановують героїзм захисників і захисниць, які відстоюють незалежність України та боронять державу від російської агресії. За особисту мужність та вірність військовій присязі голова Запорізької ОДА Іван Федоров нагородив медаллю «За розвиток Запорізького краю» 14 військовослужбовців, ще одному вручив відзнаку Президента України – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

– Українські захисники і захисниці – це ті, в кому жителі окупованих територій вбачають надію на повернення української державності, у кому мешканці прифронтового Запоріжжя бачать захист від російської навали. Я дякую всім військовослужбовцям, які щохвилини відбивають ворожі атаки, борються за наш суверенітет та свободу, – зазначив Іван Федоров.

Українські військові традиції та здобутки мають багатовікову історію. Сучасні воїни їх бережуть та примножують. Суспільство віддає шану героїчним захисникам і захисницям не тільки сьогодення, а й минулого: козакам, бійцям Української повстанської армії, січовим стрільцям, учасникам Другої світової війни. 

За хоробрість та звитягу командир оперативно-тактичного угрупування  «Запоріжжя» Володимир Шворак нагородив чотирьох військовослужбовців відзнакою Головнокомандувача ЗСУ – хрестом «Військова честь». Ще трьох – почесним нагрудним знаком «За сумлінну службу». Шість захисників отримали відзнаку командира ОТУ «Запоріжжя» «Золотий хрест».  

– У цей день я хочу подякувати всім, хто залучений до захисту нашої держави за вашу мужність та жертовність. Бажаю всім вам віри в себе. Разом до перемоги! – підсумував бригадний генерал Володимир Шворак.


Читайте також

Новий освітній серіал про черліденг для тренерів вже доступний на Дія.Освіта

Можливість для жінок опанувати нові професії: стартував набір на безоплатне навчання

Ліки – поштою: як зробити замовлення

«Національний кешбек»: вже 884 тисячі українців бачать кешбек в Дії

Майже 450 послуг доступні українцям у ЦНАПах

«Зроблено в Україні»: держава частково компенсуватиме купівлю української техніки та енергообладнання

Державне майно – нежитлові приміщення у центрі Запоріжжя на приватизаційному аукціоні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 255 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 951-го дня війни

Під покровом Богородиці: в Запоріжжі урочисто погасили нову марку Укрпошти

Цинічне «привітання» від ворога: атака КАБами по Запоріжжю в святковий день