Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під покровом Богородиці: в Запоріжжі урочисто погасили нову марку Укрпошти

1 жовтня 2024 - 19:05

Пресвята Богородиця вважається покровителькою захисників України та її земель. Нову марку від Укрпошти присвячену Богородиці погасили в Запоріжжі, на острові Хортиця. Діва Марія своїм омофором огортає і захищає тих, хто боронить українську землю.

– Здавна українське військо вшановує День Покрови. Матір Божа завжди була покровителькою та заступницею для наших військових ще з часів козацтва. Ця марка – одна з можливостей вшанувати військовослужбовців, які зараз боронять нашу Україну, та тих, хто поклав своє життя за незалежність та мир, – відзначив заступник голови Запорізької ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Володимир Чередніченко.

В Запоріжжі продовжують не тільки зберігати козацьку спадщину, але й активно працюють над відродженням українських бойових мистецтв. Серед хранителів традицій – Костянтин Рижов.

– Покрова Божої Матері – покровителька Війська Запорозького. Українські воїни, які боронять неньку Україну від московської навали, є гідними нащадками наших славетних козаків, – розповів керівник Запорізької дитячо-юнацької школи козацьких бойових мистецтв «Спас» Костянтин Рижов.

Місце погашення марки обрали не випадково. Запорізька Січ та сам острів Хортиця – місце сили, символом національної незалежності та боротьби за свободу.

– Для козаків свято Покрови є центральним святом. Вони поклонялись Пресвятій Богородиці і вважали її своєю покровителькою. Тому символічно, що марку погасили на Хортиці саме біля присвяченої Богородиці церкви, – зауважила заступниця генерального директора Національного заповідника «Хортиця» з наукової роботи Світлана Охріменко.

Як розповала територіальна менеджерка управління маркованої та філателістичної продукції АТ «Укрпошта» Анна Яковенко, тираж нової марки складає 420 тисяч примірників. В кожному аркуші – по 6 марок номіналу U+5.  Коштує він 138 гривень. Частина коштів з продажу буде перерахована на благодійність.

 

Читайте також

Ліки – поштою: як зробити замовлення

За мужність та самовідданість: у День захисників та захисниць України в Запоріжжі відзначили військовослужбовців

«Національний кешбек»: вже 884 тисячі українців бачать кешбек в Дії

Майже 450 послуг доступні українцям у ЦНАПах

«Зроблено в Україні»: держава частково компенсуватиме купівлю української техніки та енергообладнання

Державне майно – нежитлові приміщення у центрі Запоріжжя на приватизаційному аукціоні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 02.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 255 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 951-го дня війни

Цинічне «привітання» від ворога: атака КАБами по Запоріжжю в святковий день

СБУ затримала кілера фсб, який намагався вбити посадовця Мелітопольської міськради

Ціною власного життя вони боронили Україну: в Запоріжжі вшанували пам’ять полеглих Захисників і Захисниць