Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя відвідав заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько: обговорили розвиток ветеранської політики в області

20 вересня 2024 - 11:45

Робота центрів надання адміністративних послуг, вшанування пам’яті загиблих Героїв, підтримка сімей військовополонених – головні питання робочої поїздки заступника Міністра у справах ветеранів України Руслана Приходька до Запоріжжя.

Урядовець перевірив роботу одного з Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), зокрема єдиного вікна «Я – ветеран». Тут ветерани та члени їхніх сімей можуть отримати адміністративні послуги, у тому числі посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю, а також встановити факт одержання ушкоджень здоров'ю від боєприпасів. Даний проєкт реалізований за принципом «рівний – рівному», де фахівцями із супроводу працюють ветерани, члени їхніх сімей та родин полеглих воїнів.

– Підписали сьогодні меморандум між Міністерством справ ветеранів і Запорізькою обласною військовою адміністрацією по масштабуванню «Єдиних вікон» в ЦНАПах. Кожен ЦНАП повинен мати визначених фахівців, які підготовлені для комунікації з ветеранами та їхніми родинами. Там будуть надаватись усі необхідні адмінпослуги, – повідомив заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько.

Заступник Міністра також ознайомився із роботою реабілітаційного простору ветеранів українського війська «Блокпост». Його робота спрямована на допомогу Захисникам та Захисницям після повернення з фронту, подолання ПТСР, а також підтримку їхнього найближчого оточення – членів родин. Тут ветерани та ветеранки, їхні подружжя та діти можуть пройти спортивну реабілітацію, пропрацювати психологічні травми, знайти способи соціалізації, отримати навички створення власних стартапів та ін.

– У реабілітаційному центрі працює потужна команда професіоналів. Я вражений рівнем їхньої підготовки. До того ж простір гарно оснащений та забезпечений усім необхідним, – зауважив урядовець.

Крім того, Руслан Приходько відвідав будівельний майданчик, де стартували роботи з будівництва меморіального комплексу «Посадка. Дерево пам'яті». Його мета – вшанування пам'яті загиблих Захисників та Захисниць України.

Заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько поспілкувався з рідними полонених військовослужбовців. Вони визначили пріоритетні питання, які заступник Міністра зможе комунікувати на найвищому рівні з компетентними органами. Також посадовець зустрівся з ветеранською спільнотою Запорізької області. Разом обговорили виклики, які стосуються реалізації ветеранської політики в громадах.

– Ми реалізуємо проєкт, у межах якого фахівці супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб повинні бути в кожній територіальній громаді. Це будуть навчені й підготовлені люди. Вони супроводжуватимуть ветеранів, надаватимуть їм необхідні консультації щодо пільг та державних гарантій. Це має спростити повернення військовослужбовців до цивільного життя та забезпечить гідні умови для їхнього розвитку, – підсумував Руслан Приходько.


Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки