Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на запитання та запити громадян

10 вересня 2024 - 19:45

Заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Євген Мироненко провів гарячу лінію для громадян. Відповів на запитання та запити, що стосуються фінансової допомоги на тверде паливо, погодинних відключень електропостачання та права на земельні паї.

Пенсіонер Володимир із Матвіївської громади Запорізького району звернувся із запитанням, чи буде мешканцям громади надана грошова допомога на тверде паливо. Євген Мироненко відповів, що наразі компенсація надається прифронтовим домогосподарствам.

– Мінсоцполітики та міжнародні партнери надають фінансову допомогу на закупівлю твердого палива тим, хто проживає у межах 10-кілометрової зони від лінії бойового зіткнення. Також буде додаткова міжнародна підтримка для соціально незахищених осіб, яка була у минулому році. Для цього потрібно звернутися до органів місцевого самоврядування, – наголосив заступник голови ЗОДА.

Зателефонувала і мешканка обласного центру. Вона повідомила, що має земельний пай на тимчасово окупованій території Запорізької області. Жінка запитала, чи збережеться в неї право на ділянку після деокупації. Євген Мироненко завірив запоріжанку, що вона залишається власницею землі і ніякі російські рішення не діють на території України. 

Пенсіонерка пані Неоніла поскаржилася, що в державній лікарні їй запропонували заплатити за операцію, незважаючи на наявне електронне направлення. Заступник голови ЗОДА запевнив, що із заявницею найближчим часом зв’яжеться відповідальна особа для розв’язання цього питання.

До посадовця звернулась і член батьківського комітету Леся. Її запитання стосувалось відключення електроенергії в закладах освіти.

– Під час погодинних відключень світла вчителі не можуть здійснювати освітній процес, зокрема й проводити онлайн-уроки. Наша школа обладнана генератором, однак вмикати його дозволено лише у випадку надзвичайної ситуації. Можливо, слід виключити заклади освіти з черг погодинних відключень? – запитала мешканка Запоріжжя. 

Євген Мироненко відповів, що з технічної точки зору складно виключати з черг окремі об’єкти. Тому для забезпечення безперервного освітнього процесу в школах є альтернативні джерела живлення. Заступник голови ЗОДА пообіцяв розібратись, чому названий заявницею заклад освіти використовує генератор вибірково, та наголосив на неприпустимості порушення навчального процесу.

Мешканці Запорізької області можуть звернутися за допомогою на гарячу лінію ОДА за номером телефону: 0-800-503-508. Також можна написати в чат-бот у Телеграм: @InfoProstirZPBot

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 930-го дня війни

Запорізька область готується до опалювального сезону і можливого блекауту – завершено перші тендери на закупівлю потужних генераторів

Небезпечна осінь: як уберегти себе від вибухонебезпечних залишків

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

«Національний кешбек»: як виробникам та продавцям доєднатися до програми

Національний кешбек: як споживачу стати учасником програми?

Реалізація амбітних проєктів та підготовка до опалювального сезону: УВКБ ООН розглядає можливість допомоги прифронтовому регіону

Директора КП «Облводоканал» відсторонять від виконання обовʼязків на час службової перевірки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.09.2024

СБУ викрила керівництво одного з відділів податкової служби у Запорізькій області на корупції

Державна підтримка сільгоспвиробників: оголошується прийом заявок

Впродовж доби окупанти 314 разів били по 15 населених пунктах Запорізької області