Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державна підтримка сільгоспвиробників: оголошується прийом заявок

10 вересня 2024 - 09:30

10-го вересня 2024 року о 10 годині в Державному аграрному реєстрі розпочнеться прийом заявок на отримання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних коштів з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь.

– Державні програмні підтримки сьогодні важливі, як ніколи. Особливо для аграріїв на тимчасово окупованих територіях і в зоні активних бойових дій. Адже це не лише про розвиток територій та підтримку цієї галузі – це про продовольчу безпеку воюючої країни. Тому запрошую аграріїв із Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей скористатися державною підтримкою, – наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль. 

Отримувачами бюджетних коштів є сільськогосподарські товаровиробники – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми або фізичні особи – підприємці станом на дату подання заявки, які провадять господарську діяльність на територіях, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Мінреінтеграції, та для яких не визначена дата завершення бойових дій (припинення можливості бойових дій), зокрема територіях:

  • можливих бойових дій;

  • активних бойових дій;

  • активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Бюджетні кошти надаються отримувачам на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, з розрахунку на 1 гектар оброблюваних угідь, засіяних/ засаджених сільськогосподарськими культурами під урожай поточного року, зокрема для територій:

  • можливих бойових дій – 1000 гривень;

  • активних бойових дій та активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, –  2000 гривень.

Подання заявок припиняється 25 вересня 2024 року о 18:00.

Мінагрополітики опрацьовує зведені відомості, які надійшли від обласних комісій, та з урахуванням наявних бюджетних асигнувань за відповідним напрямом здійснює до 1 грудня поточного року пропорційний розподіл бюджетних коштів в розрізі кожного отримувача, який затверджується наказом Мінагрополітики.

Довідково. Підтримка надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 року № 886                            (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2024 р. № 938).


Читайте також

Директора КП «Облводоканал» відсторонять від виконання обовʼязків на час службової перевірки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.09.2024

СБУ викрила керівництво одного з відділів податкової служби у Запорізькій області на корупції

Впродовж доби окупанти 314 разів били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 929-го дня війни

У Запоріжжі пропонують в оренду частину будівлі гуртожитку

Можливість для жінок безоплатно здобути нову професію: стартував пілотний проєкт

Запорізькі школярі вдруге візьмуть участь у проєкті «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

«Розвивайте кар’єру з Google Cloud»: розпочався новий потік безоплатного навчального курсу

Розмінування сільгоспземель: Уряд збільшує компенсацію фермерам

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.09.2024

Впродовж доби окупанти 183 рази били по 12 населених пунктах Запорізької області