Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реалізація амбітних проєктів та підготовка до опалювального сезону: УВКБ ООН розглядає можливість допомоги прифронтовому регіону

10 вересня 2024 - 14:00

Соціальне житло для внутрішніх переселенців, «підземні школи», харчування дітей та підготовка до опалювального сезону. Ці та інші питання голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров обговорив із делегаціями Посольств Іспанії та Естонії в Україні, а також представниками УВКБ ООН (Управління Верховного комісара ООН у справах біженців).

– Значна частина нашої області сьогодні окупована ворогом. Інша – знаходиться під щоденними нещадними обстрілами та терором з боку російських військових. Втім завдяки нашим партнерам ми можемо підтримувати людей, які цього потребують, – зазначив очільник регіону. 

Наразі УВКБ ООН розглядає можливості надання допомоги в  реалізації амбітних проєктів: «Фабрика-кухня» та «100+ квартир для ВПО».

«Фабрика-кухня» – це сучасне рішення для забезпечення якісним харчуванням великої кількості школярів, адже в багатьох школах до війни не було кухонь. Вона дозволить готувати смачні та корисні обіди для дітей, а також економити воду та електроенергію.

Проєкт «100+ квартир для ВПО» спрямований на забезпечення соціальним житлом внутрішніх переселенців, які тимчасово мешкають у Запоріжжі. 

– Вдячний УВКБ ООН, що вже розглядаєте можливість підтримати нас у реалізації даних проєктів. Сьогодні це наші пріоритети. Оскільки люди мають жити в гідних умовах, а діти – здобувати якісну освіту попри всі виклики, – наголосив Іван Федоров. 

Представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг відзначила готовність і надалі підтримувати прифронтовий регіон. 

– Запоріжжя попри війну залишається осередком надії для багатьох українців. Місто приймає внутрішньо переміщених осіб з усієї області, які, незважаючи на постійні обстріли, бажають залишатися та будувати своє життя саме тут, – підкреслила Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Представниця ООН зазначила, що організація готова надавати грошову допомогу, зокрема, на придбання твердого палива для мешканців прифронтових територій. Проєкт реалізується у співпраці з Мінреінтраціі, Мінсоцполітики та Пенсійним фондом України. Крім того, планується підтримка індивідуальних домогосподарств – для утеплення приватних будинків, а також заміни вікон.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну УВКБ ООН надало допомогу майже 244 тисячам постраждалих осіб області. У 2023 році організація провела ремонтні роботи у трьох місцях компактного проживання та трьох шелтерах громадських організацій. Також УВКБ ООН надає допомогу у ремонті пошкодженого житла та забезпечує гуманітарні конвої на лінію фронту.


Читайте також

Небезпечна осінь: як уберегти себе від вибухонебезпечних залишків

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

«Національний кешбек»: як виробникам та продавцям доєднатися до програми

Національний кешбек: як споживачу стати учасником програми?

Директора КП «Облводоканал» відсторонять від виконання обовʼязків на час службової перевірки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.09.2024

СБУ викрила керівництво одного з відділів податкової служби у Запорізькій області на корупції

Державна підтримка сільгоспвиробників: оголошується прийом заявок

Впродовж доби окупанти 314 разів били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 929-го дня війни

У Запоріжжі пропонують в оренду частину будівлі гуртожитку

Можливість для жінок безоплатно здобути нову професію: стартував пілотний проєкт