Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Директора КП «Облводоканал» відсторонять від виконання обовʼязків на час службової перевірки

10 вересня 2024 - 12:00

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров ухвалив важливе кадрове рішення – відсторонити від виконання обов’язків директора КП «Облводоканал» на час службової перевірки. Причина – ряд проблем на підприємстві: від непрозорих тендерів до відсутності водопостачання в населених пунктах прифронтового регіону. Про це очільник регіону повідомив під час брифінгу. 

За словами Івана Федорова, Державна аудиторська служба України тричі намагалася провести перевірки за останні півтора року, але їй відмовляли. Після того, як влітку Облводоканалу передали на баланс мережі водопостачання Малокатеринівки, Кушугуму та Балабиного, десятки тисяч людей залишилися без води. Мережі, які мали бути проінспектовані та приведені до ладу, залишилися в аварійному стані.  

– Ми бачимо повну відсутність відповідальності з боку Облводоканалу. Натомість керівництво самоусунулося від розвʼязання проблеми, залишивши людей без води в спеку. Нам довелося створювати робочу групу на базі облдержадміністрації, щоб врегулювати ситуацію, – розповів очільник регіону.

Іван Федоров також зазначив, що за останній рік Облводоканал заборгував міському водоканалу понад 80 мільйонів гривень. Крім того, тарифи на водопостачання не мають економічного обґрунтування. 

– На жаль, відсутній діалог між обласним та міським водоканалами. Це неприпустимо під час війни, коли кожна гривня має бути використаною за призначенням, – наголосив Іван Федоров.

За словами начальника ЗОВА, найближчим часом буде проведена службова перевірка, натомість директора Облводоканалу тимчасово відсторонять від виконання обов’язків. Мета – провести повний аудит і стабілізувати ситуацію.   

– Ми зробимо все можливе, щоб забезпечити якісне водопостачання в області. Це наш пріоритет. Також у фокусі уваги колектив структури і своєчасна виплата заробітної плати персоналу, – запевниво чільник ОВА.

Читайте також

«Національний кешбек»: як виробникам та продавцям доєднатися до програми

Національний кешбек: як споживачу стати учасником програми?

Реалізація амбітних проєктів та підготовка до опалювального сезону: УВКБ ООН розглядає можливість допомоги прифронтовому регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.09.2024

СБУ викрила керівництво одного з відділів податкової служби у Запорізькій області на корупції

Державна підтримка сільгоспвиробників: оголошується прийом заявок

Впродовж доби окупанти 314 разів били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 929-го дня війни

У Запоріжжі пропонують в оренду частину будівлі гуртожитку

Можливість для жінок безоплатно здобути нову професію: стартував пілотний проєкт

Запорізькі школярі вдруге візьмуть участь у проєкті «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

«Розвивайте кар’єру з Google Cloud»: розпочався новий потік безоплатного навчального курсу