Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Подарунок до нового навчального року: громади Запорізької області отримали 25 шкільних автобусів

3 вересня 2024 - 18:30

14 громад Запорізької області та 2 обласні заклади середньої освіти отримали 25 шкільних автобусів. Такий своєчасний подарунок до Дня знань керівникам громад передали Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, Міністр освіти і науки Оксен Лісовий та голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

На невеликому майданчику вишикувалися в ряд новенькі шкільні буси. Вікна виблискують на сонці, боки сяють жовтою фарбою, за кермом – досвідчені водії. Керівники громад та закладів освіти – в радісному піднесенні. Із загальної кількості автобусів чотири обладнані місцями для дітей з особливими освітніми потребами. По два таких автобуси отримали Біленьківська та Широківська громади.

– Ми дуже очікували на ці буси. Вони обладнані спеціальними пристосуваннями для дітей на кріслах колісних. У нас в школі є учні з особливими освітніми потребами. Тепер їм буде зручно доїжджати до школи, – розповіла директорка Петропільського ліцею Лариса Суткова.

Освітня галузь вимушена відповідати на виклики воєнного часу і трансформуватися, щоб дати молодому поколінню українців можливість отримувати якісну освіту. 

Щоб повернути до безпечного очного навчання якомога більше дітей, впроваджуємо комплексну політику «Школа офлайн». Наша ціль — повернути 300 тисяч дітей за парти. Для цього будуємо укриття та закуповуємо автобуси, які будуть підвозити дітей до цих безпечних шкіл. Прифронтова Запорізька область один з лідерів по кількості закуплених автобусів. Цього року діти в Запорізькій області вперше з початку повномасштабного вторгнення вийшли на навчання офлайн, відзначив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий привітав присутніх  з початком нового навчального року і подякував педагогам за стійкість і відданість своєму покликанню. На його думку, робота запорізьких педагогів – це справжній подвиг. Вони працюють у прифронтовому регіоні не заради грошей. Їх тримають тут патріотизм, любов до рідної землі і дітей. 

–  Ініціатива та активність – це те, чого ми чекаємо від учителів. Держава, зі свого боку, попри всі складнощі воєнного часу, нарощує обсяги фінансування освіти. Для цього виділяються субвенції на автобуси, укриття та Нову українську школу, кошти на підручники тощо. Безпека наших дітей, їхнє здоров’я, зокрема і психологічне, та розвиток – це національний пріоритет. Ми працюємо великою командою, всі разом – від Президента до голови громади і вчителя, щоб наші діти могли навчатися. Адже вони і є наша перемога і майбутнє нашої країни, – вважає Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Загальна вартість шкільних автобусів – понад 85 мільйонів гривень. 10 мільйонів виділено з місцевих бюджетів, решта – державна субвенція. У вересні поточного року планується закупити ще один бус для міста Запоріжжя.

– Ми не маємо втратити молоде покоління, бо відродити його буде вкрай складно. Тому ми боремося за кожну сім’ю. Якщо у дітей буде можливість навчатися офлайн, їхні батьки не плануватимуть переїзд до інших більш безпечних місць. Мені особливо приємно передавати громадам ці шкільні автобуси ще й тому, що вони виготовлені тут, у Запоріжжі. Це робочі місця і податки, які так потрібні для підтримки економічної стабільності нашого регіону. Без цього ми не переможемо, – підкреслив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.


 

Читайте також

Назавжди в строю: історія героя-поліцейського із Запорізької області, що захищав Україну

Трагедія в Запоріжжі: російський обстріл забрав життя двох людей, ще одна дівчина та чоловік знаходяться в лікарні

Можливість стати частиною поліцейської спільноти: Всеукраїнський вишкіл «Джура – поліцейський»

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 03.09.2024

Впродовж доби окупанти 313 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського на 922-ий день війни

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф провели перемовини у Запоріжжі

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності.

Нескорений «Талант»: у релокованій із Дніпрорудного школі розпочалось очне навчання

«Жити назустріч»: нова соціальна платформа для інтеграції ветеранів у цивільне життя

Як оформити опіку над дитиною: роз’яснення від Мінсоцполітики