Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

29 серпня 2024 - 16:21

В рамках підготовки до фестивалю «Gogolfest» та на честь Дня пам’яті Захисників України у вузькому колі зустрілися родичі загиблих Героїв, представники громадських організацій, районних державних адміністрацій, Запорізької облдержадміністрації та міської ради. Обговорили концепцію створення меморіального комплексу «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників України.

Ідея проєкту належить Дмитру Костюминському – режисерові, який зараз захищає Україну.

– Посадка – це не просто місцевість з насадженнями. Це символ нашої боротьби, наш щоденний шлях до перемоги. Ми відстоюємо кожен клаптик землі, посадку за посадкою, зміцнюючи нашу єдність і незламність, – зазначив Дмитро Костюминський.

Ініціативу підтримують і родини загиблих Захисників.

– Після презентації проєкту я зрозуміла, що його концепція дуже близька мені. Мій син із позивним «Вітер» загинув на Запорізькому напрямку при виконанні бойового завдання – під час виходу з посадки. Тож цей проєкт дуже символічний для мене, – зізналася Ольга Миколаївна, мати Героя.

Створення меморіалу загиблим Героям – це не просто вшанування пам’яті, а необхідність, що випливає з потреб суспільства зберегти для історії згадку про подвиги Захисників України. Тут рідні зможуть відчути присутність своїх близьких, а інші громадяни – осмислити ціну миру та свободи.

– Наша задача – зробити все, аби пам'ять наших найкращих синів була вшанована. Аби кожен розумів, якою ціною нам дається незалежність, – підсумував заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін.

Найближчим часом планується винести проєкт майбутнього меморіалу на широке громадське обговорення. Концепція буде доопрацьована з урахуванням побажань запоріжців.

Читайте також

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.