Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

29 серпня 2024 - 12:20

300 спортсменів взяли участь у легкоатлетичному забігу «Бігова Україна». Це один із заходів соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України». Він був організований Мінмолоді та спорту України, Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за сприяння обласної та міської влади.

Масштабний спортивний захід об’єднав прихильників бігу та скандинавської ходьби різного віку. Учасниками стали жителі Запорізької та сусідніх областей. Професіональні бігуни та початківці долали дистанції у 5 та 10 кілометрів.

– Кожен міг обрати собі дисципліну та дистанцію відповідно до рівня готовності. Для когось це був перший старт та перший досвід змагань, а для когось – це чергова зустріч зі знайомими суперниками, – розповів один із організаторів забігу Андрій Кондратенко.

Для наймолодших бігунів підготували дистанцію у 100 метрів. Вони долали її під гучну підтримку батьків та глядачів. А для тих, хто змагався у скандинавській ходьбі, була доступна окрема дистанція у 5 кілометрів.

На локаціях та вздовж маршруту були розміщені пункти з водою. На випадок екстреної ситуації неподалік чергувала карета «швидкої» та поліція. Також учасникам допомагали волонтери: підтримували спортсменів та підказували, куди треба бігти. На фініші бігунів зустрічали музикою та оплесками.

– Незважаючи на те, що в кожній категорії були свої переможці, цей забіг показав, що головне – це участь, а не результат. Адже всі учасники змогли випробувати свої сили та отримати позитивні емоції. У Запорізькій області підтримка та ентузіазм місцевих здатні перетворити будь-яку подію на справжнє свято, – зауважила т.в.о. начальника Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА Інна Кинник.

На фініші всі учасники забігу отримали медалі на пам’ять про цей активний день. Найспритнішим спортсменам у різних категоріях організатори вручили індивідуальні нагороди.

Читайте також

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання