Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

29 серпня 2024 - 14:00

На початку цього тижня під час масованої атаки ворог уразив енергооб’єкти у 10 регіонах України. Внаслідок цього ситуація в об’єднаній енергосистемі знову ускладнилась. Про це повідомила речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко під час брифінгу в медіацентрі Запорізької ОВА. 

Російські ракетні удари спричинили численні пошкодження як на підприємствах генерації, так і на обладнанні Оператора системи передачі. Але енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати ситуацію, та застосовують соціально справедливі графіки відключень.

– Вже вчора вимкнення чотирьох черг одночасно не було, на сьогодні так само не заплановано. При складанні графіків намагаємось враховувати зміни, що відбулися напередодні, та забезпечувати рівномірний розподіл навантаження між чергами. Якщо в один день якась черга була завантажена більше за решту, то на наступний день графік для неї пом’якшуємо, – повідомила Зареслава Цупренко.

За словами речниці ПАТ «Запоріжжяобленерго», щоб скоротити тривалість погодинних вимкнень, були скасовані планові роботи і всі фахівці, які мають відповідні доступи, залучені до виконання робіт, пов’язаних із реалізацією графіків погодинних відключень та усуненням можливих аварійних ситуацій.

– В соцмережах з’явилася інформація, що обмеження в споживанні електроенергії стосуються лише Запорізької області. Це не відповідає дійсності. Обмеження запроваджені по всій Україні. Експорту електроенергії не відбувається. Натомість щодня залучається аварійна допомога від сусідніх європейських країн, – зауважила Зореслава Цупренко.

Спікерка закликала запоріжців відповідально споживати електроенергію та висловила сподівання, що ситуація в енергосистемі України покращиться вже найближчим часом.

Читайте також

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»