Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

29 серпня 2024 - 13:00

Реконструкція – на фінальному етапі. За місяць в Запоріжжі відкриється оновлена обласна школа вищої спортивної майстерності (ШВСМ). Вона стане не тільки осередком спорту для професійних атлетів, але й центром реабілітації для ветеранів та осіб з інвалідністю. 

– Ми реконструюємо нашу школу, прибудовуємо нові приміщення. Вже майже готові всі зали та роздягальні. Роботи з облаштування басейну також на завершальній стадії. Наразі виконано близько 80 % від запланованого, – зазначив директор КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності» Олексій Гацуля. 

В оновленому комплексі будуть обладнані зали для греко-римської боротьби та дзюдо, сучасний басейн, а також зали для занять важкою атлетикою, фітнесом та кардіонавантажень.

– Школа призначена для підготовки спортсменів із пріоритетних видів спорту в Запорізькій області. Але у вільний час тут зможуть займатися діти з інших спортивних шкіл та загальноосвітніх навчальних закладів, – значив Олексій Гацуля. 

Крім цього, ШВСМ стане місцем для реабілітації ветеранів, а також осіб з інвалідністю.

– В оновленому комплексі буде створено всі умови для того, щоб спортсмени могли досягати нових вершин, а люди з інвалідністю та ветерани – відновлювати своє здоров'я, – додав директор ШВСМ.

Реконструкція розпочалася у 2019 році, вартість проєкту – 159 млн грн. Загальна площа приміщення складає 4800 кв. м. Після завершення ремонту одночасно тут зможуть займатися понад 600 осіб. 

Наразі на базі Запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності діє 12 відділень. В них працюють 29 тренерів, з них 11 – заслужені тренери України. В школі підвищують спортивну майстерність 110 спортсменів, з них 60 – члени збірної команди України, 4 – заслужені майстри спорту України, 16 – майстри спорту України міжнародного класу. Про це повідомляє Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької ОДА.

 

Читайте також

У Запоріжжі планують створити меморіал «Посадка. Дерево пам'яті» на честь загиблих Захисників

«Хвилина мовчання»: до Дня пам’яті Захисників України в Запоріжжі погасили нову поштову марку

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року