Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

28 серпня 2024 - 19:00

Кабінет міністрів України ухвалив умови програми «Національний кешбек». Це програма підтримки громадян від держави, яка діє в рамках ініційованої Президентом Володимиром Зеленським кампанії «Зроблено в Україні». Які переваги вона передбачає для споживачів та виробників, розповіли на селекторній нараді за участі Першої віцепрем’єр-міністерки – Міністерки економіки України Юлії Свириденко.

Згідно з рішенням Уряду, при купівлі українських товарів впродовж вересня – грудня 2024 року громадяни зможуть отримати компенсацію – 10% вартості товарів. Максимальна сума кешбеку – 3 тис. грн на місяць.

«Національний кешбек» для покупців стартує з 2 вересня. Він надаватиметься у разі купівлі та оплати платіжною карткою товарів українського виробництва, крім підакцизних. Отримані у якості кешбеку кошти можна буде витратити на послуги – комуналку чи медичні послуги, спорт, кіно та інші. Це суттєва підтримка для малого бізнесу. Також можна буде задонатити на ЗСУ або купити військові облігації.

«Національний кешбек» також сприятиме детінізації торгівлі. Адже він нараховуватиметься тільки на покупки, які сплачуються безготівково та відображаються у фіскальних чеках продавців. Це сприятиме підвищенню прозорості фінансових операцій та підтримуватиме легальний бізнес.

До селекторної наради доєдналися заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина, керівники департаментів ЗОДА та  запорізькі товаровиробники. Вони змогли поспілкуватися з представниками  Міністерства економіки та отримати роз’яснення. Більшість питань стосувалися взаємодії у ланцюжку «виробник – продавець», а також маркування товарів.

– Вкрай важливо спонукати громадян підтримувати вітчизняні товари. Це – і  робочі місця для українців, і поповнення бюджету, і додаткові кошти для підтримки сектору безпеки та оборони. Сьогодні нам разом із представниками бізнесу Уряд представив в рамках кампанії «Зроблено в Україні» ще один інструмент для такої промоції українських виробників – «Національний кешбек». Сподіваюся, до цієї урядової ініціативи долучиться  якомога більше запорізьких виробників та суб'єктів рітейлу, – зазначила заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина.

Виробники і продавці товарів зможуть доєднатись до програми через портал Дія. Участь у програмі вже підтвердили основні торговельні мережі і виробники споживчих товарів.

Читайте також

«Енергетики докладають зусиль, щоб стабілізувати стан об’єднаної енергосистеми», – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко

Запоріжжя отримає сучасний спортивний комплекс: оновлена школа вищої спортивної майстерності відкриє двері вже за місяць

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання