Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

27 серпня 2024 - 12:00

Відновлення прифронтової Запорізької області після ворожих обстрілів та плани на майбутнє обговорили під час засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Добробат». Добровольчий будівельний батальйон активно працює у семи регіонах України, включаючи й Запорізьку область. Волонтери виконують роботу з відновлення домівок, які були зруйновані внаслідок обстрілів рф.

– Наразі дві бригади працюють на будівництві фортифікаційних споруд. Починали ми з 10-15 осіб, а згодом дійшли до 70. Тиждень тому закінчили ділянку на 3-й лінії оборони. За декілька тижнів стартують роботи на 4-й лінії – ближче до міста. Також в нас є дві бригади швидкого реагування. Вони працюють над ліквідацією ворожих обстрілів, – зазначив народний депутат України, голова міжфракційного депутатського об’єднання «Добробат» Володимир Крейденко.

За словами очільника добровольчого підрозділу, особливу увагу приділяють безпековій складовій працівників. Для цього їх забезпечують спеціальним одягом та інструментами. Також розпочато страхування тих, хто веде роботи в найбільш небезпечних зонах. Волонтери проходять і спеціалізовані курси. 

– Ми приділяємо увагу не тільки відбудові, а й навчаємо добробатівців надавати першу медичну та психологічну допомогу. Плануємо відкриття інструментальних бібліотек. Там охочі зможуть брати будівельні інструменти, як книжки в бібліотеці, і використовувати їх за призначенням,  – розповів Володимир Крейденко.

Моніторинг потреб та координація зусиль органів влади всіх рівнів. Це – те, що дозволяє волонтерам оперативно реагувати на всі запити.

– У нас налагоджена ефективна співпраця з «Добробатом». Добровольці завжди своєчасно реагують на виклики та надають допомогу постраждалому населенню, – зазначив заступник голови Запорізької ОДА Євген Мироненко.

На зустрічі обговорили і реалізацію програми «Армія відновлення». Вона дозволяє людям виконувати суспільно корисні роботи та отримувати за це заробітну плату. 

– Згідно з даними обласного центру зайнятості, в цьому році видано 2027 направлень на виконання таких робіт. 179 з них були призначені для внутрішньо переміщених осіб. Програма не лише підтримує економіку регіону, а й допомагає людям знайти тимчасове робоче місце із зарплатою 12 тисяч гривень на місяць, – підсумувала керівниця Обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко.

Читайте також

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»