Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

27 серпня 2024 - 14:30

Троє загиблих та троє поранених мешканців Запоріжжя. Такими є наслідки нічної ворожої атаки по мирному місту.

Спокійний сон громадян порушив сильний вибух. Росіяни атакували «шахедами» два райони Запоріжжя, зокрема і приватний сектор. В одному із будинків, у який ворог поцілив дроном, проживала 82-річна жінка. Вона загинула одразу.

По сусідству мешкає 64-річний чоловік разом із 86-річною матір’ю. Від вибуху господар будинку загинув, а жінка отримала опіки більш ніж 54 % тіла. Уночі її доправили до лікарні у вкрай важкому стані. Попри зусилля медиків пенсіонерку врятувати не вдалося. Близькі родичі загиблих прибули на місце трагедії вранці. Утираючи сльози, вони дивляться на згарище, що залишилося на місці будинку, у якому колись збирались усією сім’єю. 

– Десь о пів на першу я почула звук вибуху. Одразу пройшла думка, що влучили біля мами. Я зранку їм подзвонила – тиша. Щоб ні брат, ні мама не відповідали – такого не може бути. А потім подзвонила донька і розповіла, що сталося. Ми кинулись одразу сюди, до їхнього будинку, – розповіла Валентина Кузьменко, сестра та донька загиблих.

У лікарні залишається поранений 59-річний запоріжець. Його стан медики оцінюють як стабільний, середньої важкості. 

Від вибуху вибило віконну раму. Вона разом зі склом упала на мого чоловіка та зламала йому ногу. Я його звільнила від уламків, як могла. А сусіди та рятувальні служби винесли чоловіка на вулицю. Усе довкола горіло, а сусідка страшно кричала. Вона отримала дуже сильні опіки. Її та мого чоловіка «швидка» одразу забрала до лікарні, – поділилась дружина пораненого Тетяна Бойко.

Понад два десятки приватних будинків довкола – пошкоджені. На місці працюють рятувальники, поліція, волонтери, психологи, група швидкого реагування. Усі намагаються допомогти постраждалим, чим можуть.

– Мій будинок розташований навпроти того, у який влучили. Вибух був дуже сильним. Усе відбулось занадто швидко. Звісно, я не встиг сховатись. У моєму будинку частково зсунувся дах, вибило вікна, двері. Пощастило, що був у кімнаті, де вікна виходили на іншу сторону. Тому, на щастя, не постраждав, – розповів Олександр Пасько, мешканець пошкодженого будинку. 

Дві жінки – 30 та 56 років – звернулись до лікарів з легкими травмами. Вони отримали необхідну допомогу та від госпіталізації відмовились.


Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій