Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

23 серпня 2024 - 17:00

У переддень 33-ї річниці проголошення Незалежності України в Запоріжжі урочисто погасили новий поштовий випуск від Укрпошти під назвою «Все буде UA!».

Автор випуску – відомий український художник Нікіта Тітов. Марка виконана у жовто-блакитних кольорах у вигляді мапи України. Вона символізує національну єдність та цілісність нашої країни. На фоні весняні квіти. Переплітаючись, вони створюють фразу «Все буде». На зображенні можна розгледіти, як мати обіймає своє новонароджене дитя. За задумом автора, мати – це символ України, а дитя – майбутнє нашої держави.

Новий поштовий блок присвячений 33-й річниці Незалежності. Для мене ця марка символізує єдність та віру в майбутнє. Ми обов’язково здобудемо перемогу і відбудуємо наші міста та села, розповіла територіальна менеджерка управління маркованої та філателістичної продукції АТ «Укрпошта» Анна Яковенко. 

В 1994 році вийшла перша марка із зображенням мапи України. Її присвятили третій річниці Незалежності України. Через 30 років, Укрпошта знов випустила марку із зображенням нашої країни під гаслом «Все буде UA!». 

Під час урочистого спецпогашення були присутні гендиректор «Запорізький завод феросплавів» Павло Кравченко та Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Ольга Стражева. У поштовому відділенні зібралися і запорізькі філателісти. Вони з нетерпінням очікували своєї черги, щоб проштампувати конверти та придбати нову марку до своїх колекцій.

Філателістика одна з інституцій, яка представляє Україну міжнародній спільноті. Укрпошта започаткувала гарну традицію. Її марки розходяться величезними тиражами та опиняються у різних частинах світу. Впевнений, що марка, присвячена 33-річчю нашої Незалежності, обов’язково сподобається колекціонерам як в Україні, так і за кордоном, підсумував  заступник голови Запорізької ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Володимир Чередніченко.

Тираж марки 800 тисяч примірників. Один аркуш з 8 марок коштує 120 гривень. Придбати випуск можна у поштових відділеннях або на сайті Укрпошти.

 

Читайте також

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності

Гордість у кожному серці: в Запоріжжі відзначили День Державного Прапора України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.08.2024

Впродовж доби окупанти 317 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу