Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

23 серпня 2024 - 13:30

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров, голова Запорізької обласної ради Олена Жук та секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко зустрілись з гуманітарним координатором в Україні Матіасом Шмале та головою Управління з координації гуманітарних справ ООН в Україні Сарою Гілдінґ дер Ведувен. Тема зустрічі – гуманітарна співпраця та задоволення потреб населення Запорізької області, яке постраждало від російської агресії.

Новий гуманітарний координатор в Україні Матіас Шмале розпочав свою роботу з 11 серпня 2024 року. Він приїхав до Запоріжжя, щоб з обласною та міською владою обговорити напрямки співпраці з підтримки населення регіону у час війни. Голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів Матіасу Шмале про безпекову ситуацію в області. 

– 70 % Запорізької області окуповано російськими військами. 300 тисяч наших громадян залишаються на тимчасово окупованій території. Це як в’язниця для них. Ми маємо 14 тисяч зруйнованих ворогом інфраструктурних об’єктів, – повідомив Іван Федоров.

Щодня росіяни здійснюють від 350 до 550 обстрілів по підконтрольній Україні території Запорізької області та руйнують 10-20 будинків, – зазначив посадовець. Один із найважливіших гуманітарних викликів – допомога внутрішньо переміщеним особам. Зараз на території області їх проживає понад 200 тисяч.

– Вони залишили власні домівки, звичне життя, роботу на тимчасово окупованій території. Внутрішньо переміщені особи потребують нашої допомоги та підтримки. Ми розраховуємо на співпрацю з управлінням ООН у цьому напрямку, – зауважив голова ЗОДА.

Матіас Шмале ознайомився з питанням освіти в регіоні: будівництвом підземних шкіл, ремонтом укриттів, проєктом створення фабрики-кухні. Обговорили питання забезпечення громад Запорізької області питною водою та реконструкції закладів охорони здоров’я.  

– Запорізька область перебуває дуже близько до лінії фронту. Я вражений, що люди тут все одно націлені на розвиток та оптимістично дивляться у майбутнє. Я не бачив цього ніде раніше. Звичайно, нашою спільною командою ми продовжимо вести гуманітарну роботу в регіоні. Виклик для ООН полягає в тому, щоб знаходити способи підтримки ваших задумів, – підсумував гуманітарний координатор в Україні Матіас Шмале.

Читайте також

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності

Гордість у кожному серці: в Запоріжжі відзначили День Державного Прапора України

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.08.2024

Впродовж доби окупанти 317 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Всебічний розвиток та соціалізація: у Запоріжжі діти почали відвідувати дошкільні заклади

«Я тут. Я поруч»: у Вільнянській громаді відкрили поліцейську станцію для офіцерів громади

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу