Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

12 серпня 2024 - 17:30

Жителі Запорізької області подали понад 1600 заяв на компенсації на ремонт пошкодженого житла за програмою єВідновлення. Майже тисячу звернень вже погодили. Про результати впровадження державної програми в регіоні розповів директор Департаменту ЖКГ Запорізької ОДА Віталій Литвиненко під час брифінгу. 

– На сьогодні в Запорізькій області подано 1664 заяви за програмою єВідновлення. З них погоджено 959 на суму 67 млн грн. Найбільша кількість заяв надійшла із Запорізької, Комишуваської та Кушугумської громад, –  розповів Віталій Литвиненко. 

Посадоведь зазначив, що Кабмін спрямував на реалізацію програми компенсацій за пошкоджене майно майже 2,5 млрд грн додаткового фінансування. Компенсацію можна використати на будівельні матеріали та ремонт пошкоджених осель.

– Важливе уточнення: компенсація на ремонт житла не виплачується для територій, де ведуться активні бойові дії. Сьогодні це Пологівський та Василівський райони. Також до цього переліку входить Таврійська громада Запорізького району, –  пояснив Віталій Литвиненко.

В Запорізькій області подано 185 заяв на компенсацію за зруйноване житло. Вже сформовано 99 сертифікатів на 128 млн грн. Три власника отримали грошову компенсацію для будівництва нового житла.

 

Нормативна база програми єВідновлення оновлена – відповідні зміни внесено в постанову Кабінету Міністрів України від 19.04.2022 р. № 473. Відтепер громадяни, чиї оселі знаходяться в зоні активних бойових дій і були зруйновані, теж можуть отримати компенсацію на їх відбудову або покупку нового житла.  Головна умова – обстеження зруйнованих квартир чи будинків не має створювати загрози для життя та здоров’я членів комісії. З 7 серпня подати відповідну заяву можна через застосунок «Дія». Цією можливістю вже скористалися 25 жителів Гуляйполя, Оріхова та інших прифронтових населених пунктів.


Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир