Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодого запорізького вченого Руслана Амінова відзначили премією КМУ

12 серпня 2024 - 18:30

Старший викладач біофаку Запорізького національного університету Руслан Амінов отримав премію Кабінету міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України. Таким чином Уряд відзначив волонтерські ініціативи 32-річного вченого.

Руслан родом зі Степногірська, що у Василівському районі Запорізької області. Після закінчення школи навчався у медичному коледжі в Запоріжжі. Уже тоді хлопець почав цікавитися наукою, особливо імунологією. Тож, отримавши медичну професію, вступив на біологічний факультет Запорізького національного університету. Здобув ступінь магістра. Наступний крок – аспірантура. Нині кандидат біологічних наук Руслан Амінов завідує науково-дослідною лабораторією клітинної та організменної біотехнології та викладає в рідному університеті.

– Ми з моїми колегами досліджуємо медичних пиявок та терапевтичні ефекти впливу їхніх речовин на імунну систему людини. Це дуже перспективний напрямок досліджень. Наша мета – створення препарату з регенеруючою дією, який допоміг би людям, що зазнали травм та поранень – розповів науковець.

Викладацька та дослідницька діяльність в сфері імунології – не єдиний напрямок роботи Руслана. Багато часу він приділяє волонтерству.

– Все почалося з допомоги тваринам. Після початку повномасштабного вторгнення люди почали виїжджати зі Степногірська. Там залишилося багато покинутих собак. Тож я почав шукати для них нових господарів. Потім війна спонукала стати донором. Тепер для мене регулярні донації вже стали звичкою – раз на три місяці я здаю кров для порятунку людей, – повідомив Руслан Амінов.

Разом із волонтерським центром ЗНУ науковець неодноразово оголошував збори донатів для допомоги ЗСУ та вимушеним переселенцям, що знайшли прихисток у Запоріжжі. Також Руслан підтримує інших молодих вчених. Саме за волонтерську діяльність його було номіновано на урядову премію.

Щорічно премії від КМУ присуджуються 20 молодим науковцям. Цьогоріч їх вручали в День молоді під час Українського молодіжного форуму «Вільні мріяти» за участі Президента України Володимира Зеленського. За словами запорізького вченого, поїздка до Києва та сама нагорода для нього – стимул продовжувати наукову та волонтерську діяльність ще з більшим натхненням. 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 901-го дня війни

Майже 200 мільйонів гривень компенсації за пошкоджене та зруйноване житло: про реалізацію програми єВідновлення в регіоні

У Запоріжжі триває реєстрація на участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Платформа UNITED 24 MEDIA: Україна розповідає світові правду про російсько-українську війну

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.08.2024

«Син захищав свою країну. За це його засудили на 24 роки», – мати оборонця Азовсталі Наталя

Впродовж доби окупанти 357 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 900-го дня війни

Іван Федоров відзначив кращих будівельників Запорізького краю з нагоди професійного свята

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 11.08.2024

Впродовж доби окупанти 422 рази били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Відновлення будинку по вул. Якова Новицького після ворожого удару триває – вже цього року запоріжці повернуться до своїх квартир