Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Поки є хоч маленька надія, я буду шукати чоловіка», – дружина оборонця Азовсталі Тетяна

5 серпня 2024 - 10:00

Володимир – кадровий військовий, оборонець Маріуполя. Він зник безвісти під час боїв на Азовсталі. Дружина Тетяна вірить, що він живий, і продовжує шукати коханого. 

Вони познайомилися на День Незалежності в 2010 році і вже за рік побралися. Це була любов з першого погляду, бо Володимир – добра і відкрита людина. А ще в нього неймовірно гарні зелені очі, – згадує Тетяна. В подружжя народилися донька і син. Вони були щасливі, але сімейному щастю завадила війна.

Володимир служив в Нацгвардії, у військовій частині 3033. 15 грудня 2021 року разом з побратимами відбув на ротацію до Маріуполя. З того часу родина його не бачила.

– Мій чоловік брав участь в боях за Маріуполь, був в обороні Азовсталі. Наші хлопці перебували в оточенні, і саме там Володимир зник безвісти. Я зверталася як в міжнародні, так і в українські інстанції. Але даних, що він перебуває в полоні, немає, – розповідає Тетяна.

Донька подружжя – 11-річна Марійка – чи не щодня згадує батька. Дівчинка стала волонтеркою – плете обереги і передає їх військовим. А от син Гліб не пам’ятає татка. В останній раз вони бачились, коли малому було півтора роки, а зараз йому – чотири з половиною. 

Тетяна стала координаторкою з комунікації для родин зниклих безвісти нацгвардійців з тієї ж бригади, що і її чоловік. Вона продовжує вірити, що Володимир живий. 

– Для себе я вирішила: поки немає тіла, я  продовжуватиму чекати на чоловіка. Під час обмінів військовополонених вже не раз траплялися справжі чудеса – додому поверталися хлопці, яких раніше вважали загиблими або зниклими безвісти. Тому мої пошуки продовжуються, і руки опускати я не збираюся, – заявляє Тетяна.


 

Читайте також

«Захистіть себе від хвороб - долучайтесь до вакцинації»: важливість щеплення від кашлюку, дифтерії та правцю

Ліцензії на експорт товарів онлайн: як це працює

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.08.2024

Впродовж доби окупанти 472 рази били по Запорізькій області

«Війна – це тимчасово, знання – це назавжди»: в Запорізькій області продовжується будівництво «підземних» шкіл

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 04.08.2024

Впродовж доби окупанти 498 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 892-го дня війни

Запорізька область продовжує співпрацю з Global Empowerment Mission Ukraine

Когенераційні установки для котелень та дизельні генератори для водопровідних станцій: Запоріжжя готується до складного опалювального сезону