Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд та обласна влада спільно працюють над вирішенням нагальних проблем регіону

22 липня 2024 - 14:10

Робота медзакладів та відновлення зруйнованого російськими атаками житла. Про це йшлося під час робочої поїздки до Запоріжжя в. о. Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василя Шкуракова. Посадовець ознайомився з роботою 5-ї міської лікарні та проінспектував хід відновлення будинка по пр. Соборному, 44. 

5-ї міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги – один з найпотужніших медзакладів Запоріжжя. Він розрахований на 560 ліжок, більшість з них – хірургічного профілю. У лікарні функціонують опікове, ортопедо-травматологічне, торакальне відділення, а також відділення хірургічної стоматології та щелепно-лицьової хірургії. Медзаклад надає послуги не тільки жителям обласного центру, а й сусідніх громад. Тільки за перше півріччя 2024 року допомогу тут отримали понад 11,5 тисяч пацієнтів. 

– Деякі корпуси нашої лікарні були збудовані ще у 50-ї роках минулого століття, травматологія – у 80-х роках. Жодна з будівель не була у капітальному ремонті. Через ворожі обстріли були пошкоджені вікна та стелі в окремих приміщеннях. Тож ремонт нам дуже потрібен, адже пацієнтів багато. Це допоможе поліпшити як умови надання медичної допомоги хворим, так і умови перебування для медичного персоналу, – розповіла  Ірина Віцина, директорка лікарні.

Біля будинку по пр. Соборному, 44 працює будівельна техніка. Цей будинок постраждав від прямого влучення російської ракети в жовтні 2023 року. Тоді загинуло п’ятеро людей. Ще стільки ж були поранені. В. о. Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков побував на будівельному майданчику та перевірив графік виконання ремонту.

– Наразі тривають демонтажні роботи. До попереднього проєкту були внесені  зміни. В ході робіт виявилось, що демонтажу потребують не два поверхи, а всі п’ять. Після цього приступимо до відновлення та ремонту постраждалих квартир, покрівлі, під’їздів, а також облаштування прилеглої території. Відставань від графіку немає, – повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Під час робочої поїздки в. о. Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков обговорив з головою Запорізької ОДА першочергові питання фінансування об’єктів відновлення та інші проблеми життєдіяльності регіону.

 

Читайте також

У Держприкордонслужбі чекають на вмотивованих військовослужбовців

У Запоріжжі проведуть форум з працевлаштування «Кар’єрний старт. Нові можливості для молоді»

Електронне бронювання працівників через Дію: як це працює

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 22.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 450 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра