Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

19 липня 2024 - 15:30

Відбудова зруйнованих запорізьких будинків та підготовка до опалювального сезону. Ці питання були розглянуті під час робочої поїздки Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля до регіону. Про підсумки поїздки та ухвалені Урядом рішення розповів голова Запорізької ОДА під час брифінгу.

В Запоріжжі Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ознайомився з відновлення будинків, пошкоджених в результаті ворожих ракетних обстрілів. Наразі триває ремонт будинку по пр. Соборному, 44. Фінансування цих робіт не було забезпечено в повному обсязі. Тож керівник Уряду дав доручення в найкоротший термін виділити необхідні кошти, щоб закінчити відновлення будівлі до кінця року.

Ухвалено рішення і щодо будинку по вул. Зестафонській, 8. Два зруйновані під’їзди будуть демонтовані, а два інших – капітально відремонтовані. Джерело фінансування цих робіт знайдено.

– Профінансують і сертифікати на придбання нового житла. На сьогодні їх отримали 59 сімей. Але купити нові квартири змогли лише 4. Тому Прем’єр-Міністр України поставив завдання – до 1 серпня забезпечити сертифікати необхідним фінансуванням. Отже ще 55 сімей вже скоро зможуть придбати собі нове житло в Запоріжжі або в інших областях, – розповів голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Очільник області доповів голові Уряду про підготовку до опалювального сезону. Завдяки фінансовій допомозі міжнародних партнерів є можливість придбати для комунальних підприємств когенераційні установки.

– Цього тижня запорізький концерн «МТМ» розпочав тендерні закупівлі когенераційних установок. Це прорив, перший дієвий крок. Сподіваюсь, що тендер відбудеться вчасно. В цьому разі необхідне обладнання тепловики зможуть придбати до початку опалювального сезону, – повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.


Читайте також

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.