Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Розглядаємо можливості повернення дітей з-за кордону в Україну», – Іван Федоров про вихованців запорізьких центрів реабілітації та інтернатів

11 липня 2024 - 10:17

Умови проживання вихованців центрів реабілітації та інтернатних закладів за кордоном та можливість їх повернення в Україну. Ці теми обговорили під час наради в Запорізькій ОДА за участі голови Національної соціальної сервісної служби України Василя Луцика.

З початку повномасштабного вторгнення 9 дитячих комунальних закладів із Запорізької області евакуювані та перебувають в безпечних регіонах України та за кордоном – в Польщі, Нідерландах та Італії. 

– На сьогодні розглядаємо можливість повернення дітей до України задля подальшого влаштування в сім’ї. Також частина дітей зможе навчатися в закладах профтехосвіти, – повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Фахівці Департаменту освіти та науки  ЗОДА, Служби у справах дітей та ГУ Національної сервісної служби України в Запорізькій області перебувають на постійному зв’язку з керівниками евакуйованих центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та представниками консульських установ.

–  Головна мета зустрічі – обговорення проблемних питань із влаштування запорізьких дітей, які знаходяться за кордоном. Сьогодні ми розробили план роботи, виходячи з оцінки потреб кожної дитини. Намагатимемося влаштувати їх до сімейних форм виховання після повернення в Україну. Переконався, що в прифронтовій Запорізькій області робиться все можливе для забезпечення інтересів дітей, – відзначив голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик.

Посадовець зустрівся і  з  керівниками Служб у справах дітей з громад Запорізької області. Для них анонсував додаткове навчання задля покращення їхніх навичок у роботі з новим програмним забезпеченням служби.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі