Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

4 липня 2024 - 11:50

На підконтрольній Україні території Запорізької області облаштовано 78% захисних споруд. Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко інспектує укриття по всій Україні. Цього разу – робоча поїздка до Запоріжжя.

– Всі розуміють важливість укриттів у прифронтовому регіоні. Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних. Це безпека людей, а значить і життя, – зауважив Тимур Ткаченко.

Про стан сховищ в Запорізькій області розповів в. о директора Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької ОДА Олексій Караулов.

– За результатами перевірок з 1382 захисних споруд 1080 придатні до використання. Серед непридатних – 108 знаходяться в зоні активних бойових дій, де їх неможливо перевірити, – розповів Олексій Караулов.

Директорка Департаменту охорони здоров’я Вікторія Клименко підкреслила, що в 56 медичних закладах області обладнані  65 укриттів. Попри достатню кількість захисних споруд існує потреба в будівництві підземної лікарні. Це дозволить проводити операції навіть під час ворожих обстрілів

За словами першого заступника міського голови Запоріжжя Андрія Бугаря, в обласному центрі планується встановлення 100 модульних укриттів. Вже погоджено 58 проєктів. Їх побудують за підтримки соціально відповідального бізнесу.

– Готові допомогти вам з будівництвом укриттів. До цього можна залучити бізнес та благодійні фонди. Є підприємці, які можуть профінансувати конкретні проєкти, – запевнив Тимур Ткаченко.

Читайте також

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво

Заступник голови обласної державної адміністрації Чередніченко Володимир Анатолійович

Обрати сімейного лікаря, подати декларацію чи оновити персональні дані можна буде в «Дії»

«Муніципальна няня» тепер для дітей до 6 років: нові можливості для батьків в Україні

СБУ викрила депутата від партії «Наш край», яка очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію