Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Якісна та доступна медицина для всіх: Запорізька область запускає нову програму для сільського населення

22 червня 2024 - 11:00

Фахівці Запорізької обласної клінічної лікарні надаватимуть вузькопрофільну допомогу жителям сільських територій.

Відтепер сільським пацієнтам не доведеться їхати на маршрутках чи таксі до міста. Достатньо просто прийти у свою амбулаторію. Там на них чекатимуть медики, які надаватимуть  спеціалізовану допомогу.

– Ми робили це на базі міст обласного значення. Сьогодні точно будемо робити і в сільській місцевості, – зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Ця ініціатива особливо важлива для Михайлівської громади Запорізької області, де проживають більш ніж 5 тисяч внутрішніх переселенців. Про це очільник регіону повідомив під час виїзної наради до громади. 

–У нас є сімейні лікарі, але немає вузьких спеціалістів – уролога, онколога. Тому направляємо пацієнтів в інші медичні заклади, де величезні черги. Якщо це не ургентна допомога, потрапити до лікарні можна аж в серпні-вересні, – поскаржилася завідувачка Михайлівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини Галина Касьян.

Іван Федоров пообіцяв мешканцям Михайлівського громади, що перші виїзди профільних бригад в села очікуються вже наступного тижня.


 

Читайте також