Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини безбар'єрності

Посібник "Абетка безпеки"

20 червня 2024 - 15:17

Унікальний посібник для школярів «Абетка безпеки» створено командою фахівців ДСНС та педагогів комунального закладу “Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат “Орієнтир” Запорізької обласної ради за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації. Цей навчальний посібник надрукований збільшеним пласким шрифтом і рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, ілюстрований рельєфними малюнками. Складається з 33-ох окремих статей, розташованих в алфавітному порядку за принципом абетки. Кожна стаття розкриває окремі поняття і важливі правила безпеки життєдіяльності. Рельєфні малюнки сприяють активізації сприйняття матеріалу, формуванню візуальної культури незрячих дітей. Він допоможе дітям з порушеннями зору вивчати основні поняття та правила безпечного життя.

«Абетка безпеки» є не тільки засобом спілкування, але й має велике значення для забезпечення права дітей з порушеннями зору на доступ до інформації, освіти тощо. Посібник сприятиме соціальній інтеграції слабозорих і незрячих дітей, посиленню безбар’єрності навчання. 

Проєкт є актуальним і важливим для дітей з особливими освітніми потребами в рамках створення інклюзивного безпечного освітнього середовища.

Читайте також