Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Не буває прямого шляху, на ньому будуть як поразки, так і перемоги»: запорізькі олімпійці поділилися досвідом з юними спортсменами

19 червня 2024 - 18:39

Імениті олімпійські призери з Запоріжжя розкрили секрети своїх успіхів у спорті. Панельна дискусія видатних спортсменів зі школярами відбулась в кінотеатрі ім. Довженка. Зустріч присвятили 130-й річниці Міжнародного олімпійського комітету.

Послухати про життєвий шлях спортсменів прийшла й школярка Вікторія. У свої 17 вона вже знайшла себе в спорті та навіть брала участь у всеукраїнських турнірах:

– Займаюсь спортом вже 11 років. Знайшла себе у вільній боротьбі – встигла об’їздити всю країну, змагаючись за першість. Сьогодні прийшла дізнатися для себе щось нове від досвідчених спортсменів, – поділилася дівчина.

Свій шлях у житті шукає і школяр Ілля. Він запитав олімпійського чемпіона Сергія Кушнірука, коли той зрозумів, що його шлях пов’язаний з гандболом? Спортсмен пояснив, що життя сповнене як перемог, так і поразок, а іноді вибір професійного шляху може розтягнутися на роки.

– Не буває прямого шляху, на ньому будуть як поразки, так і перемоги. Ніколи не здавайтеся та йдіть за покликом серця. В дитинстві навіть не мріяв стати олімпійським чемпіоном з гандболу. Після школи документи на історичний факультет, але одна гра збірних України та Білорусі, на яку я поїхав у Львів, змінила моє життя. Завдяки щасливому випадку я отримав запрошення на тренування, а невдовзі й у команду, – розповів Сергій Кушнірук.

Серед тих, хто досяг спортивних висот – бронзова призерка Олімпійських ігор з легкої атлетики Олеся Повх. Вона особисто довела, що досягти високих результатів реально. Для цього слід жити спортом, вірити у свої сили та докладати максимум зусиль на шляху до перемоги. 

Голова Запорізького відділення Національного Олімпійського Комітету Наталія Власова розповіла, що така панельна зустріч з олімпійцями проводиться вперше. 

– Думаю, що дітям корисно отримати настанови від «зірок», які сягнули спортивного Олімпу та отримати поштовх на майбутні звершення, –  відзначила голова Запорізького відділення НОК.

Схожа думка й у заступника голови Запорізької ОДА Михайла Семікіна, який вважає спорт шляхом до успіху:

– В тяжкі часи спорт згуртовує, формує дух та попри все допомагає досягти поставленої мети. Бажаю кожному досягти своєї маленької перемоги, а нам всім однієї великої – перемоги України, – підсумував заступник голови ЗОДА.

 

Читайте також