Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мешканці прифронтових областей отримають ваучери для ремонту пошкодженого обстрілами житла

19 червня 2024 - 10:15

Міжнародна організація з міграції за підтримки ЄС започаткувала програму допомоги мешканцям прифронтових областей. Вони можуть отримати ваучери для невідкладного ремонту житла, пошкодженого внаслідок обстрілів. Про це йдеться на сайті МОМ.

Програма триватиме до серпня 2024 року. Її мета – допомогти людям швидко відремонтувати будинки, які постраждали від ворожих атак.

Взяти участь в програмі можуть українці, які проживають у Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській та Запорізькій областях. Для цього потрібно зафіксували факт пошкодження житла, звернувшись до органів місцевої влади.

За ваучери можна буде придбати OSB-плити, піноізоляційні матеріали, ручний неелектричний інструмент (ножі, пилки, молотки), плівки, тенти, брезент тощо. Також можна сплатити за доставку матеріалів.

Українці, заявки яких схвалять, отримають SMS-повідомлення із подробицями програми та інструкцією з використання ваучера.

Докладну інформацію про програму можна дізнатися за безкоштовним номером гарячої лінії МОМ: 0 800 215 015. Дзвінки приймають по буднях з 09:00 до 17:00.

Читайте також