Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі до кінця року відновлять роботу Школи вищої спортивної майстерності

18 червня 2024 - 13:30

До кінця року в Запоріжжі планують завершити роботи з реконструкції Школи вищої спортивної майстерності. Про це на брифінгу в медіацентрі ОВА повідомила голова відділення Національного олімпійського комітету в Запорізькій області Наталія Власова.

Війна внесла корективи в розвиток олімпійського руху в Запорізькій області. Змагально-тренувальний процес був призупинений на деякий час. Частина атлетів переїхали до інших міст чи навіть країн. Окремі з них навіть призупинили свою кар’єру. Все це вплинуло на процес підготовки спортсменів Запорізької області до Олімпійських та Паралімпійських ігор.

– Попри виклики воєнного часу Запорізька область буде представлена на Олімпійських іграх у Франції. До кінця року ми плануємо відновити роботу Запорізької школи вищої спортивної майстерності, яка 5 років перебувала на реконструкції. Сучасна навчально-тренувальна база, що відповідає європейським стандартам, допоможе запорізьким спортсменам-олімпійцям на більш високому рівні готуватися до відповідальних змагань. Впевнена, що результат ми помітимо вже на наступних Олімпійських іграх, – повідомила Наталія Власова.

Наразі два запорізькі спортсмени вже вибороли олімпійські ліцензії. Це борець греко-римського стилю Парвіз Насібов та стрибунка у воду Вікторія Кесарь. А легкоатлетка Катерина Карпюк продовжує боротьбу за право виступати на Олімпіаді.

– 24 червня в Луцьку відбудеться Чемпіонат України з легкої атлетики, де Катерина повинна показати перший або другий результат. Після цього вона зможе представляти Україну в естафеті 4 х 400 м mix. Ліцензія на виступ в цій дисципліні в України вже є, і зараз формується команда. Я переконана, що наша запорізька легкоатлетка має потрапити в олімпійську збірну, – відзначила  очільниця НОК в Запорізькій області.

7 спортсменів із Запорізької області візьмуть участь в Паралімпійських іграх, які відбудуться з 28 серпня по 8 вересня у Франції. Це легкоатлетка Марія Помазан, пловці Кирило Гаращенко та Марія Вербова, тенісисти Лев Кац і Максим Ніколенко, тхеквондистки Вікторія Марчук та Олександра Липецька.

– На Паралімпійських іграх наші спортсмени завжди показували гідний результат.  Зараз перед ними поставлено завдання – підкорити спортивний Олімп і привезти до Запоріжжя медалі найвищого гатунку. Ми бажаємо нашим спортсменам успіху і віримо в їхню перемогу, – підсумувала Наталія Власова.

Запорізька область має свою олімпійську історію та високі здобутки. За роки Незалежності в Олімпійських іграх взяли участь 124 запорізькі спортсмени. 21 з них виборов олімпійські нагороди.


 

Читайте також