Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»: підбиваємо підсумки та готуємось до нових перемог

17 червня 2024 - 16:10

650 дітей з 19 територіальних громад Запорізької області долучилися до змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Їх ініціював Президент України Володимир Зеленський. 7 команд взяли участь у всеукраїнському етапі. Волейболістки Запорізького колегіуму «Мала гуманітарна академія» стали бронзовими призерками. А черлідерки Запорізької гімназії № 6 увійшли в ТОП-5 найсильніших команд України. Такі короткі підсумки кількамісячних змагань для юних спортсменів із Запоріжжя. 

Не всі запорізькі команди вибороли перемогу у фіналі, але всі учасники достойно представили прифронтову Запорізьку область. Нині діти та їхні тренери повернулися з Києва до Запоріжжя і аналізують свої виступи, діляться враженнями.

Баскетбольна команда Запорізької гімназії № 50 грала з командою з Києва. Першу половину гри наші хлопці вели у рахунку. Але потім перебіг гри змінився не на їхню користь  46:39.

У нашої команди – великий потенціал. Хлопці грають разом вже не перший рік і в Києві виступили достойно. Трохи не справилися з хвилюванням, тому не всі кидки були результативними. Змагання проводилися за олімпійським принципом: команда, що програла, вибуває. Такий формат виявився незвичним для наших спортсменів. Але це безцінний досвід, тож наступного разу обов’язково переможемо, – зауважив Олександр Шпайхер, вчитель фізкультури Запорізької гімназії № 50.

Про емоції від гри розповів і капітан баскетболістів Арсеній Рибаков.

 В перші хвилини після поразки було дуже важко. Але зараз я аналізую гру і розумію, де ми припустилися помилки. На мій погляд, ми трохи недооцінили суперника. Потрібно було більш агресивно діяти як у захисті, так і в нападі. Для нас це важливий досвід. Будемо більше працювати і рухатися вперед! – розповів спортсмен.

Тренер волейбольної команди дівчат із Запорізького колегіуму «Мала гуманітарна академія» Володимир Москвін виступом своїх підопічних дуже задоволений. Дівчата доклали великих зусиль, щоб здолати суперниць зі Світловодська та Бородянки. Поступилися лише команді-чемпіонці з Меджибізької громади, що на Хмельниччині. В результаті посіли третє місце серед 22 команд. 

– Дівчата набагато емоційніші від хлопців, тож після оголошення результатів і сміялися, і плакали. Всі наші суперники були дуже сильними. Тому на майданчику наша збірна робила все можливе і неможливе для перемоги. І нам це вдалося! Пишаюся свою командою! – відзначив Володимир Москвін. 

Слова тренера підтверджує і учасниця змагань «Пліч-о-пліч» Мілена Поліщук. Дівчина з 5-го класу займається волейболом і мріє стати чемпіонкою України. А поки що тренується двічі на тиждень, щоб досягти своєї мрії.

– Найбільше мені запам’яталася перша гра – з дівчатами зі Світловодська. Я змогла там непогано себе проявити, і потім цей настрій зберігся і в наступних матчах. Сподобалася організація змагань та їхня атмосфера. Особливо вразила церемонія нагородження. Ці спогади залишаться зі мною надовго, – поділилася юна волейболістка.

Змагання «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» обʼєднали не тільки дітей та тренерів, але й батьків, представників обласної та міської влади, спонсорів. 

70 юних спортсменів, що представляли прифронтову Запорізьку область у фіналі всеукраїнських змагань, вже переможці. Адже для участі в них вони об’єдналися і тренувалися попри всі виклики воєнного часу. Впевнений, що попереду у наших юних спортсменів безліч перемог. Велика вдячність нашим військовим, завдяки яким діти можуть навчатися, змагатися і перемагати! – підсумував голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

 

Читайте також