Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Свідомий вибір майбутнього: в Запоріжжі випустили 51 учня ліцею «Захисник»

15 червня 2024 - 14:40

У Запоріжжі в «Незламному хабі» відбувся урочистий випуск 51 учня ліцею «Захисник». Цей випуск – особливий, адже юнаки свідомо обрали шлях військової служби, ставши свідками повномасштабного вторгнення рф, що розпочалося у 2022 році.

  • Сьогоднішні випускники – це саме ті діти, які у найскладніші часи для нашої держави обрали вступити до нашого закладу. Вони всі з характером! Дуже вражені тим результатом, який ми отримали, – розповів начальник ліцею «Захисник», полковник Руслан Кулька.

На свято прийшла і Юлія Матвієнко. В минулому – снайперка з позивним «Білка», яка 5 років захищала Батьківщину у складі ЗСУ, сьогодні – мати випускника.

  • Я розумію, що, на жаль, нашим дітям теж доведеться воювати, і єдине, що ми можемо зробити – це навчити їх, як це робити, – поділилася ветеранка.

Серед випускників і Микита Горпинич. Він – гордість ліцею, адже добре навчається та відрізняється завзятістю й наполегливістю. Хлопець планує й надалі повʼязати життя з військовою справою.

  • Мені хотілося зробити свій внесок у розвиток нашої країни, тому обрав навчання в ліцеї, а після – планую вступ у військовий виш, – поділився хлопець.

Голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров зазначив, що в умовах війни важливо готувати майбутніх захисників.

  • Сьогоднішні випускники чітко розуміють, як треба захищати державу, з якими викликами доведеться мати справу. Три випускники, що колись  навчалися в цьому ліцеї, отримали звання «Героїв України». Я дякую представникам цього навчального закладу за те, що виховали тих, ким можемо пишатися, – підсумував посадовець.

Обласний ліцей-інтернат «Захисник» створено у 2000 році. Сьогодні тут навчаються 123 ліцеїсти. Заклад готує юнаків для подальшого вступу до вищих навчальних закладів Міноборони, Держкомкордону, МВС.


 

Читайте також