Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Двозонні електролічильники – дієвий спосіб заощадити кошти», – радник директора «Запоріжжяелектропостачання» Євген Зінченко

13 червня 2024 - 18:15

Розвантажити енергомережу та зекономити гроші споживачів дозволить нічне споживання електроенергії. Фахівці рекомендують встановлювати двозонні лічильники.  Чим вони відрізняються від звичайних та в чому їх користь розповів радник директора ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» Євген Зінченко під час брифінгу в медіацентрі ЗОВА. 

Як пояснив пан Євген, ці прилади окремо фіксують споживання електроенергії вдень та вночі. Завдяки цьому можна зменшити витрати:

– З 23:00 по 7:00 вартість електроенергії нижча на 50%. За спожиті 100 кВт/год вночі доведеться сплатити у 2 рази менше. Тож рекомендую за можливості використовувати енергоємні прилади (хлібопічки, пральні машини, кондиціонери) саме в нічні години, – повідомив радник директора ТОВ «Запоріжжяелектропостачання».

Ще одна пільга стане актуальною для споживачів напередодні опалювального сезону. Зменшений тариф передбачено для населення з електроопаленням. При споживанні до 2 тисяч кВт/год на місяць (з жовтня по квітень включно) діятиме знижка 50%. Вартість світла складатиме 2,64 за кВт/год.

Фахівці закликають максимально ощадливо споживати електроенергію, особливо в години пікового навантаження на мережі, аби скоротити час відключень для населення.


 

Читайте також