Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Написання резюме, самопрезентація та вибір професії – індивідуальні консультації для запорізької молоді

13 червня 2024 - 10:00

Обласний центр патріотичного виховання молоді спільно із хабом «СпівДія» організував профорієнтаційну зустріч-презентацію для молоді Запорізької області. До заходу долучилися 32 учасники від 15 до 21 року – старшокласники, студенти коледжів та вишів. Всі вони отримали індивідуальні кар’єрні консультації.

– Ми хочемо, щоб молодь залишалася в Україні, і в Запоріжжі зокрема. Тут навчалася і тут працювала, а не виїжджала за кордон. Для цього надаємо молодим людям всебічну допомогу в пошуку ресурсів для успішного старту кар’єри та адаптації на ринку праці, розповів Демид Євтушенко, керівник хабу «СпівДія» в Запоріжжі.

Найчастіше учасники зустрічі запитували, як скласти мотиваційний лист. Він потрібен і для вступу до вишу, і для працевлаштування. А ще цікавилися, як знайти свою першу роботу або підробіток на літо.

– Під час першої зустрічі ми знайомимося з учасниками, з’ясовуємо потреби і запити кожного. Після цього розробляємо план подальшої роботи. Зокрема, допомагаємо краще зрозуміти свої сильні сторони та інтереси, які допоможуть при виборі професії. А ще навчаємо писати резюме, супровідні листи, готуватися до співбесіди, – відзначила кар’єрна консультантка Дарина Марченко.

Кожен, хто звертається до хабу «СпівДія», може отримати три безоплатні кар’єрні консультації від експертів. За необхідності там надають і безкоштовний доступ до курсів різного професійного спрямування, які допоможуть при виборі фаху. 

Сьогодні молодь отримала індивідуальний кейс «СпівДія. Кар’єра». Учасники навчилися, як  грамотно писати резюме та презентувати свою кандидатуру, як правильно обрати професію та успішно працевлаштуватися. Такі заходи – потреба часу, бо саме від цих молодих людей та їхнього професійного вибору буде залежати майбутня розбудова України, – зазначила Наталія Власова, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької ОДА.

Читайте також