Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діти пільгових категорій зможуть відпочити й оздоровитися в таборі «Артек» та за межами України, – заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко

12 червня 2024 - 18:20

Дівчата та хлопці пільгових категорій із Запорізької області зможуть безоплатно оздоровитися в наймальовничіших місцях України та за кордоном – в Данії і Італії. Про це повідомив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко під час брифінгу в Медіацентрі ОВА. 

  • Ми змінили підхід до оздоровлення дітей Запорізького краю. Тепер у фокусі уваги сім’ї, які знаходяться в складних життєвих обставинах,  розповів Євген Мироненко.

За словами посадовця, у 2024 році державним коштом в Міжнародному дитячому центрі «Артек» планують оздоровити 1136 дітей пільгових категорій. Школярі регіону побувають в Закарпатській області та на Київщині. 

  • В таборі «Артек» вже відпочили та оздоровилися 294 дитини Запорізької області. Ще 24 школярі відвідали італійські сім’ї. В планах відправити 20 дітей загиблих Захисників Запорізького району у Данію. Закордонний відпочинок дітей став можливим завдяки співпраці обладміністрації з благодійними фондами та організаціями, зазначив посадовець.

Обласна влада організовує дозвілля для дітей і в Запоріжжі. Зараз проходить ярмарок «Дорогою дитинства». Для малечі створили тематичні локації: активності, майстер-класи та інтерактиви. Для дорослих організовують тренінги з ментального здоров’я.

Читайте також