Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Останній дзвоник в Кушугумській гімназії «Інтелект» перервала повітряна тривога

8 червня 2024 - 12:30

Початок червня – традиційний час свят останнього дзвоника в навчальних закладах України. В Кушугумській гімназії «Інтелект» його перервала повітряна тривога.

Одинадцятикласниця Злата Варнавська закінчила школу із золотою медаллю. Планує вступати до одного із запорізьких вишів на факультет психології. Цією наукою дівчина почала цікавитися ще з 7-го класу. Впевнена, що в майбутньому зможе знайти роботу за фахом і буде допомагати людям підтримувати своє ментальне здоров’я. За словами Злати, навчатися під час війни було нелегко. Завдяки підтримці друзів та батьків, дівчина подолала всі перешкоди. Але з особливою вдячністю згадує про своїх вчителів.

– В мене залишаться найкращі спогади про нашу гімназію і викладачів. Вони справжні майстри своєї справи. Все пояснювали, допомагали, з розумінням ставилися до наших прохань та потреб. Моя медаль – це результат наших спільних зусиль та наполегливої роботи, – говорить випускниця.

Загалом гімназія випускає у доросле життя 44 одинадцятикласника. Всі вони вишикувалися на шкільному подвір’ї – в гарному вбранні, з квітами і  повітряними кульками. Поруч з ними 64 дев’ятикласника і стільки ж випускників початкової школи. Святкова лінійка починається з привітань, віршів, танцювальних виступів. Діти аплодують своїм одноліткам, в очах розчулених батьків – сльози. Та раптом лунає тривога. Учні разом з класними керівниками організовано прямують до шкільного укриття.

– Завдяки підтримці селищної ради та Запорізької ОДА, ми змогли обладнати шкільне укриття. І з січня навчальний процес проходить у змішаному форматі: діти по графіку можуть відвідувати школу. Незважаючи на труднощі, пов’язані з воєнним часом, учні демонструють гарні навчальні показники. Цьогоріч у нас 6 дев'ятикласників отримають свідоцтво з відзнакою, а в 11-х класах – 2 медалісти, – розповідає директорка Кушугумської гімназії «Інтелект» Тетяна Апостолова.

Свято останнього дзвоника продовжується у сховищі. А ми тим часом запитуємо в дітей, про їхні мрії. Відповідь очікувана:

– Ми мріємо про перемогу  і хочемо, щоб наступного разу останній дзвоник пролунав вже у мирній Україні!

Читайте також