Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

ЮНІСЕФ та «Облводоканал»: нові можливості для співпраці

25 травня 2024 - 09:36

Представники ЮНІСЕФ та «Облводоканалу» підписали меморандум про співпрацю.

– Ворог цілеспрямовано знищує нашу критичну інфраструктуру. Підсилення стійкості наших комунальних підприємств, забезпечення їхньої безперебійної роботи – для нас пріоритет номер один, – з цього почав зустріч із делегацією ЮНІСЕФ голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

За словами керівника Представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніра Маммадзаде, вже сьогодні фонд реалізує проєкти, які забезпечують доступ до якісної питної води жителям кількох громад Запорізької області. 

– Ми підтримали проєкти реконструкції систем водопостачання та водовідведення у Вільнянську, Новомиколаївці та Лежиному Запорізького району. Забезпечили покращення постачання питної води для десятків тисяч людей. Зараз продовжуються роботи з реконструкції та відновлення відстійника центральних очисних споруд і проводиться заміна двох ділянок водогону в Запоріжжі, – розповів Мунір Маммадзаде.

Міжнародні партнери пообіцяли надати матеріали для заміни аварійних ділянок водоводів та профінансувати придбання обладнання. Воно допоможе забезпечити безперебійну подачу та розподіл питної води.

Закріпили співпрацю підписанням меморандуму між ЮНІСЕФ та КП «Облводоканал».

Читайте також