Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»: юні футболісти із Запоріжжя налаштовані на перемогу у фіналі

5 червня 2024 - 17:30

Наймасштабніші учнівські змагання в Україні «Пліч-о-пліч» відбудуться у Києві з 12 до 17 червня. У них візьмуть участь майже 200 шкільних команд із різних куточків країни. Серед них і запорізька команда «Їжаки».

Юні спортсмени із Запорізької спеціалізованої школи-інтернату «Козацький ліцей» перемогли на обласному етапі змагань з футзалу та готуються виступати у фіналі. У команді – учні 5-6-х класів. За словами тренера команди «Їжаки» Сергія Філоненка, перемоги його вихованцям далися нелегко, але згуртували дітей навколо спільної мети.

– Коли в змаганнях беруть участь 24 команди – це вже непросто. Ми подолали груповий етап і здобули всі перемоги в раунді плей-оф. Нам вдалося побудувати міцну команду, адже спорт – це те, що завжди об’єднує дітей. Наша мета – виступити якомога якісніше та результативніше. Наші спортсмени завзято тренувались, підтримували одне одного, дослухались порад тренера, тому й результат маємо найвищий. Будемо намагатись таким же чином виступити і на всеукраїнському фіналі, – відзначив керівник команди.

Чимало юних футболістів вже досягли чималих успіхів. Серед них і шестикласник Ігор Климко, на рахунку якого чимало голів і вдалі передачі у  всіх відповідальних іграх. Разом з родиною хлопчик виїхав з окупованого Енергодара і зараз навчається в Козацькому ліцеї.

– Я займаюсь футболом більше п’яти років і мені це дуже подобається. У нас дуже зібрана та цілеспрямована команда. Завдяки цьому впевнено прямуємо до перемоги та їдемо у Київ, щоб стати чемпіонами, – розповів Ігор.

Переможці та призери фінальних змагань «Пліч-о-пліч» отримають головний приз – поїздку в літній оздоровчий табір, де зможуть і відпочивати, і займатися спортом. 


Читайте також